Haberler

Bae'den Uluslararası Strateji Çağrısı

Güncelleme:

BAE, IŞİD, Nusra ve El Kaide gibi tekfirci ve aşırı gruplarla mücadele için üzerinde ittifak edilebilecek ortak bir stratejiyle hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), başta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Nusra Cephesi ve El-Kaide örgütü olmak üzere tekfirci ve aşırı gruplarla mücadele için üzerinde ittifak edilebilecek uluslararası ortak bir stratejiyle hareket edilmesi çağrısında bulundu.

BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Galler'de başlayacak NATO Zirvesi öncesinde "terör suçunun sınır tanımaması" nedeniyle uluslararası toplumda etkin olan ülkeler arasında işbirliği ve koordinenin önemine dikkati çekildi.

"Terörle mücadele için sarfedilen çabalar, Suriye ve Irak'la sınırlı kalmamalı, Afganistan, Somali, Yemen, Libya mevzileri her neredeyse hepsini kapsamalı" denilen açıklamada, her aşamasında sorunu çözüme kavuşturacak ve üzerinde ittifak edilebilecek uluslararası aktörlerin beraber çalışacağı ortak bir strateji uygulanması çağrısı yapıldı.

Kaynağı ne olursa olsun şiddet, aşırılık ve terörün her türlüsüne karşı tutumlarının sabit olduğu belirtilen açıklamada, dünyaya yönelik terör tehditleri karşısında uluslararası ve bölgesel çabaların yanında durdukları, terör örgütlerinin hareket noktası olan fikirlerle mücadeleye ve bunun için gerekli önlemleri almaya hazır olunduğu kaydedildi.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, 4-5 Eylül 2014'te Birleşik Krallık'ın ev sahipliğinde Galler'de düzenleniyor. - Dubai

Kaynak: AA / Güncel

Galler Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title