Haberler

Badminton: Uluslararası Etiyopya Şampiyonası

ADDİS Milli sporcu Emre Lale, Etiyopya'da düzenlenen Uluslararası Badminton Şampiyonası'nda bronz madalya aldı.

ADDİS Milli sporcu Emre Lale, Etiyopya'da düzenlenen Uluslararası Badminton Şampiyonası'nda bronz madalya aldı.

Başkent Addis Ababa'daki Etiyopya Gençlik Spor Akademisinde düzenlenen ve olimpiyat elemeleri için puan veren şampiyona, final maçlarıyla sona erdi.

Çeyrek finalde Ürdün'den Ahmed Alshannik'i eleyen Emre Lale, yarı finalde Hindistanlı Aditya Joshi'yle karşılaştı. Milli sporcu ilk seti kolay kazandı. İkinci sette uzatmalara giden mücadeleyi kazanan Joshi, üçüncü sette de oyuna ağırlığını koyarak Emre'yi 2-1 mağlup etti. Emre bu sonuçla bronz madalya aldı.

Tek erkeklerde, ilk turda milli sporculardan Muhammed Ali Kurt'u eleyen İsrailli 1 numaralı seribaşı Misha Zilberman şampiyon oldu.

Madalya töreni sonrası AA muhabirine konuşan milli takım antrenörü Murad Sönmez, "Turnuva bizim için daha iyi olabilirdi. Ama yine de Emre üstün bir performans sergiledi. Hem madalya aldı hem de ülkemizi centilmence temsil etti." ifadelerini kullandı.

Muhammed Ali'nin ise şansız bir kura çektiğini vurgulayan Sönmez, olimpiyat sürecinin bu şekilde başarılarla devam etmesini umduğunu kaydetti.

Milli sporcu Emre, "Benim için güzel bir turnuva oldu. Amacım şampiyon olmaktı ancak yarı finalde şansız bir şekilde kaybettim. Püf noktaları rakibim daha iyi değerlendirdi ve kazandı." diye konuştu.

Bundan sonraki duraklarının Bulgaristan olduğunu dile getiren Emre Lale, orada da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve kürsüde yer almak istediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Spor

Muhammed Ali Addis Ababa Etiyopya Ürdün Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title