Haberler

Bademler Köy Tiyatrosu'nda 23 Nisan Şenliği

Dondurulmuş gıda firması Feast tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, bu yıl İzmir'in Bademler köyünde çok özel ve anlamlı bir etkinliğe imza attı. 80 yıllık köklü bir tiyatro geleneğine sahip olan Bademler Köyü'nde, çocukları tiyatronun renkli ve tılsımlı dünyasıyla buluşturdu.

1933 yılında bir Türk subayının ilkokul öğrencileriyle gerçekleştirdiği ortaoyunuyla tiyatroya merhaba diyen ve bugüne kadar Haldun Dormen'den Yıldız Kenter'e, Ferhan Şensoy'dan Müjdat Gezen'e, Türk tiyatrosunun efsanevi oyuncularını ağırlayan köy tiyatrosunun sahnesi, bu kez çocuklar için açıldı. Bademler ve civar köylerdeki çocukların katılacağı ücretsiz etkinlikte, Tiyatro Punta müzikleri ve danslarıyla çocukları büyüleyici bir dünyaya taşıyan "Sihirli Sahne" adlı oyununu sergiledi. Çocukları lezzet dolu dünyasıyla da buluşturan Feast 23 Nisan'ı tam bir şölene dönüştürdü. 23 Nisan günü çocukların ilgiyle izlediği oyun, 'Birlikten kuvvet doğar' temasıyla çocuklara tiyatro sevgisinin ve sorunlar karşısında yapıcı çözümler bulmanın önemini anlattı.

Feast, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde de bölgeye olan bağlılığını her zaman korumaya özen gösteriyor. Bademler Köyü'nün kendi çabalarıyla yılda en az 2-3 oyunun sahnelendiği tiyatrosunu korumak için gösterdiği azmi destekleyen Feast, böylece; geleneksel değerlerin korunması için verdiği desteği yeni bir platforma taşıyor.

Feast Pazarlama Müdürü Burcu Özaslan; "Besleyici gıdalar konusundaki uzmanlığımız, tüketicilerimizin sağlıklı beslenmelerini ana odak noktamız haline getirirken; ruhun gıdası olan sanata da desteğimizi sürdürüyoruz. Ruhu besleyen en önemli kaynaklardan biri olarak sanatın da tıpkı sağlıklı beslenme gibi, küçük yaşlardan itibaren hayatın bir parçası haline getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anlayışla, 23 Nisan'da çocuklarımıza hem tiyatronun hem lezzetli yiyeceklerin tadına doyasıya varabilecekleri özel bir bayram hediye etmek istedik" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yıldız Kenter Haldun Dormen 23 Nisan İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title