Haberler

Bacağı Kırılan Köpeğe Van Gölü'nde Fizik Tedavi

Hakkari'de otomobilin çarpması sonucu bacağı kırılan ve tedavi için getirildiği Bitlis'te bir dizi ameliyat geçiren yavru sokak köpeğine, kaslarının güçlenmesi ve yürüyebilmesi amacıyla Van Gölü kıyısında fizik tedavi uygulanıyor.

SERVET TAŞDEMİR - Hakkari'de otomobilin çarpması sonucu bacağı kırılan ve tedavi için getirildiği Bitlis'te bir dizi ameliyat geçiren yavru sokak köpeğine, kaslarının güçlenmesi ve yürüyebilmesi amacıyla Van Gölü kıyısında fizik tedavi uygulanıyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Dr. Damla Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'de yaklaşık bir ay önce otomobilin çarptığı 6 aylık sokak köpeğinin tedavi amacıyla Bitlis'teki Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezine getirildiğini söyledi.

Bacağında ve kalçasında kırıklar bulunan yavru köpeğin bir dizi ameliyat geçirdiğini anlatan Şahin, bu ameliyatların ardından köpeğe Van Gölü'nün Tatvan sahilinde fizik tedavi uygulamaya başladıklarını belirtti.

"Tedavi, yürüyene kadar devam edecek"

Yavru köpeği yeniden sağlığına kavuşturmak için medikal tedavi de uyguladıklarını ifade eden Şahin, "Köpekte kazadan dolayı fiziksel bir engel oluştu. Kasları iyice güçlenip ayakta durmaya ve yürümeye başlayana kadar tedavisi ve yüzme seansları devam edecek." dedi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Çiftsüren ise suyun fizik tedavide kullanılabilen bir araç olduğunu belirterek, suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak yorgun kasların ve çalışmayan kasların daha rahat şekilde çalıştırılabileceğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Van Gölü Hakkari Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title