Haberler

Babasının Hayvanlara Bakması İçin Okutmadığı Mustafa Amca 82 Yaşında Okur-yazar Oldu

Denizli’de yetişkinlere yönelik başlatılan okuma yazma kurslarından mezun olan 4 bine yakın kursiyer için temsili belge dağıtım töreni yapıldı.

Denizli'de yetişkinlere yönelik başlatılan okuma yazma kurslarından mezun olan 4 bine yakın kursiyer için temsili belge dağıtım töreni yapıldı. Törende en dikkat çeken kişiler ise 82 yaşındaki Mustafa Kayhan ile kursa çocukları ile giden 4 çocuk annesi 38 yaşındaki Mevlüde Güler oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde devam eden kurslardan mezun olan kursiyerler için sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve ilçe protokolünün katıldı. Törende mezun olan 4 bine yakın kursiyer adına 40'a yakın kursiyere temsili sertifikaları dağıtıldı.

Törende 82 yaşında okuma yazma öğrenen Mustafa Kayhan en dikkat çeken isimler arasında oldu. Bir ailesi üyesinin yardımıyla törene gelen Kayhan, ailesinin kendisini hayvanlara bakmak için okula göndermediğini ama azmederek sonunda okuma-yazma öğrendiğini dile getirdi. Kayhan, 82 yaşında olmasına rağmen okuma-yazma bildiğine dair sertifika aldığı için çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

En büyük destekçileri eşleri ve torunları oldu

Törende bir başka dikkat çeken isim ise 4 çocuk annesi 38 yaşında Mevlüde Güler oldu. Okuma yazma kursuna çoğunlukla çocuklarıyla gittiğini belirten Güler, okuma-yazma öğrenmedeki en büyük destekçinin ise eşi olduğunu kaydetti. Güler, "6 ay boyunca kendi çocuğumla kursa geldim. Zamanında maddi durum olmadığını için babam okutmadı. Sonra bu kurs bir fırsat olarak önüme çıktı ve kaçırmadım. Kursa giderken de eşim destekçim oldu 'kendini geliştir' diye. Kursa da küçük kızım ile birlikte gittim" dedi.

75 yaşındaki Fatma Halaççı ve 60 yaşındaki Nazmiye Tutkun'da kursa giderek başarılı olup sertifikalarını aldı. Fatma ve Nazmiye teyze ise kurs boyunca özellikle torunlarının kendilerine çok yardımcı olduklarını belirtti.

Tören kursiyerlerin aldıkları sertifikalar ile poz vermelerinin ardından sona erdi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title