Haberler

'Babam Vasiyetini Bırakıp Gitmişti.şehit Olduğuna İnanıyoruz'

İSRAİL askerlerin saldırdığı yardım gemisinde Konya'dan katılan 16 kişiden halen haber alınamıyor.

İSRAİL askerlerin saldırdığı yardım gemisinde Konya'dan katılan 16 kişiden halen haber alınamıyor. Aileler bilgi alabilmek için sürekli internet ve televizyonlardan haberleri takip ediyor. Gemide bulunan 47 yaşındaki Sami Uysal'ın oğlu 22 yaşındaki Furkan Uysal, " Gitmeden önce bize vasiyetlerini bırakıp gitti. Çünkü oraya gidip geriye dönmemek var diyordu. Biz oraya dönmemek üzere gittiklerini biliyoruz" dedi.

VASİYETİNİ BIRAKIP GİTTİ

Konya'dan Gazze'ye giden yardım ekibinde yer alan 2 çocuk babası Sami Uysal'ın oğulları da, İsrail'den gelecek iyi haberleri bekliyor. Babasının vasiyetini bırakıp gittiğini belirten reklam şirketi işleten Furkan Uysal, şunları söyledi: "Babam Mavi Marmara gemisinin içerisindeydi. Orada yaklaşık 400'e yakın Türk vatandaşı vardı. En son gemiye bindiklerinde görüşmüştük. Gitmeden önce bize vasiyetlerini bırakıp gitti. Çünkü oraya gidip geriye dönmemek var diyordu. Biz oraya dönmemek üzere gittiklerini biliyoruz. Kendimizi buna hazırladık. İnançlı insanlarız. Buraya sağ sağlim dönerlerse de bunun mükafatını, şahadet şerbetine ulaşırlarsa da bunun mükafatı olacağını biliyoruz."

BABAM DEMEMLE AYNI YAŞTA ÖLECEĞİNİ SÖYLERDİ

Furkan Uysal, "Dedem 47 yaşında hacca giderken vefat etmiş. Yıllardır babam da 'Ben babamın yaşında şaharete ulaşacam. Babamın yaşında öleceğim' derdi. Şu an da babam, dedemin vefat ettiği yaşta. Babannem 'Oğlum şehit oldu' diyor. Babaannem ve amcalarım böyle bir hisse sahip. Bizim de abimle bereber içimizde böyle bir his var. Şahadet haberleri bize gelirse biz bundan mutluluk duyarız. Çünkü, bizim inancımızda şahadet en yüksek rütbedir. Babam da bunu çok arzulayarak gitmişti." diye konuştu.

YARDIMLARIN ULAŞMAMASINA ÜZÜLÜYORUZ

Zorlu bir yolculuk olacağını bildiklerini dile getiren Furkan Uysal, "Bu yola giderken A planı da, Z planı da geri dönmemekti. O yardımların oraya ulaştırılmasıydı. Oradaki abilerimiz, babam, kardeşlerimiz belki şu an da zulüm altında ve işkenceler görüyorlar. Göz altındalar ve belki de yaralılar. Bunlardan dolayı üzüntü duyuyoruz. Ama en büyük duyduğumuz üzüntü o yardımların Gazze'ye ulaşamamasıdır. O emanetler Gazze'ye ulaştığı taktirde amacımıza ulaşacağız. Belki benim babam şehit olacak. Oradakiler şehit olacak. Ama bizim için önemli olan o yardımların Gazze'ye ulaşmasıdır. Çünkü onların bu yardımlara çok ihtiyacı var. Yaklaşık 4 yıldır ambargo uygulanıyor. İsrail'in bu şekilde çirkinleşmesinin nedeni de 4 yıldır yaptığı ambargoların bu halka ulaşmamasını istememesidir."dedi.

GEMİYE BİNDİKTEN SONRA GÖRÜŞMEDİK

Babasından gemiye bindikten sonra haber alamadıkları da belirten Furkan Uysal, "Mavi Marmara, Antalya'dan haraket ettikten sonra babamla hiç görüşemedik. Sadece gemi içerisinde yapılan canlı yayınlarda görüntüsünü gördük. Kıbrıs açıklarından haraket ettikten sonra gece gemideki insanların neşesi yerindeydi. Herhangi bir şey olacağını düşünmüyorlardı. Ona inanıyorlardı. Bir sıkıntı yoktu. Sadece haber olarak bunları alıyorduk. Ama şu an da durumu hakkında hiç bir bilgi alamıyoruz. 4 sefer kriz masası ile görüştüm. Onların elinde 20 kişilik yaralı listesi var ve başka bilgi yok. Onlarda kesinlik kazanmadan paylaşmak istemiyorlar. O liste de babam ve Konya'dan katılanlardan hiç bir isim yok." dedi.

HABER BEKLİYORUZ

Sami Uysal'ın 24 yaşındaki oğlu Şükrü Uysal da bilgi beklediklerini söyledi. Şükrü Uysal, "O gemide tüm dünyadan insanlar var. Allah yardımcıları olsun. Devletimizden, istihbarattan bilgi bekliyoruz. Çünkü hiç bir bilgi alamıyoruz. Bizleri bilgilendirmeleri lazım. Buradan gidenler belki şu an da işkence altındalar ve sorgulanıyorlar. İsrail'in bunu yapma hakkı yok. Bir kosran gibi haraket ederek gemilerdeki insanları esir aldılar. Biran önce bırakmalarını ve geride kalan ailelere bilgi verilmesini istiyoruz. Zorlu bir yola gitteklerin biliyorduk ve hazırdık. Dualarla gönderdik. Belki babam orada şahit olur, belki de yaralı. Ama ümit ediyoruz ki bir şehit oğlu olarak hayatımı devam ettirmek isterim. Güzel ve herkese nasip olmayacak bir ölüm." şeklinde konuştu.

Mehmet Kayhan YILDIZ/ KONYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title