Haberler

Babalar Mobilyacı, Çocuklar Hayvansever

Babalar mobilyacı, çocuklar hayvanseverİZMİR - İzmir'de, çoğunun babası mobilyacı olan ortaokul öğrencileri, proje ödevi olarak kedi evleri yaptı.

Babalar mobilyacı, çocuklar hayvansever

İZMİR - İzmir'de, çoğunun babası mobilyacı olan ortaokul öğrencileri, proje ödevi olarak kedi evleri yaptı. Babalarının yardımlarıyla hazırladıkları kedi evlerini süsleyen öğrenciler, bu barınakları okullarına ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yerleştirdi.

İzmir Karabağlar'da bulunan Eserkent Ortaokulu öğrencileri, çoğunun babasının mobilyacı olmasından yola çıkarak proje ödevi olarak kedi evleri tasarladı. Barınakları özenle süsleyip boyayan öğrenciler, kedi evlerini okullarına ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yerleştirdi. Öğrencilerden iki temsilci, Eserkent Ortaokulu Müdürü Serdar Atav ve öğretmenleri Şeyda Yılmaz, kedi evlerini İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'ye teslim etti.

"Her gün barınaklara mama ve su koyuyorlar"

Proje yürütücüsü öğretmen Şeyda Yılmaz, "Sokak hayvanları için oluşturduğumuz proje, aslında geçen seneye dayanıyor. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için Görsel Sanatlar dersinde barınaklarla ilgili bir proje başlattık. Aslında bu projeyi yaparken çevre şartlarını da değerlendirdik. Okulumuzun bulunduğu muhitte babaların çoğu mobilyacı. Böylelikle öğrenciler için masraf da olmadı. Çocuklarımız kedi evlerini babalarıyla yaptı, süsledi ve boyadı. Aslında amaç, hayvanlar için toplumda farkındalık sağlamak. O sebeple bu sene, sergi yaptık. Okulumuza da barınakları koyarak köşe oluşturduk. Hayvanlar da bu köşeye alıştı. Her gün çocuklar tarafından barınaklara mama ile su konuluyor. Çocuklar iyi birer hayvansever oldu. Hasta bir kedi bulduklarında hemen getiriyorlar. Veterinere götürüyoruz, hep birlikte ona bir aile buluyoruz" dedi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de, "Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra kültür, sanat, spor ve değerler eğitimi ile alakalı da güzel çalışmaları artırmaya yönelik uygulamalarımız var. Fakat öğretmenlerin, okul müdürlerimizin hayvan sevgisi ile alakalı proje yapmaları çok güzel. Biz de burada kendi binamızda o kedi evlerini yerleştirmekten memnunuz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ömer Yahşi Karabağlar Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title