Haberler

Babaeski Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma töreni

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Yunanistan'da bin doktor Türkçe kurslarına gidiyor. Bu millete, bu ülkeye daha iyi hizmet verebilmek için onlar da gelsin bizim milletimize hizmet etsi...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Yunanistan'da bin doktor Türkçe kurslarına gidiyor. Bu millete, bu ülkeye daha iyi hizmet verebilmek için onlar da gelsin bizim milletimize hizmet etsin diyoruz'' dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Babaeski Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde, Türkiye'nin 5 yıl içinde yakın coğrafyadaki yaklaşık 1 milyarlık nüfusa sağlık hizmeti sunan bir noktaya geleceğini söyledi.

Yunanistan'da çok sayıda doktorun Türkiye'de çalışabilmeyi istediğini ifade eden Müezzinoğlu, ''Yunanistan'da bin doktor Türkçe kurslarına gidiyor. Bu millete, bu ülkeye daha iyi hizmet verebilmek için, onlar da gelsin bizim milletimize hizmet etsin diyoruz. Çünkü burada doktorlar işsiz. Maaşlarını alamıyorlar. Doçentler, profesörler Türkiye'de iş arıyor. Biz de doktor arıyoruz. Ülkemizde 160 hastanenin inşaatı devam ediyor, 100 hastanenin temeli atılması için ihale çalışmaları sürüyor'' diye konuştu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı mirasa, genç cumhuriyete sahip çıkarak , gelecek kuşaklara güçlü bir şekilde aktarmak gibi bir görev ve sorumluluklarının olduğunu anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''Zaman zaman yakasına Atatürk rozetini takanlar, Atatürk'ten geçinenler, zaman zaman milli iradeyi yok farzeettiler. Milli iradeyi ezip geçtiler. Sandığın gücünü yok saydılar. 'Millet anlamaz' dediler, 'bilmez' dediler, 'bu millet cahildir' dediler ve milletin iradesine ikide bir de müdahale ederek, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' cümlesini yok sayarak, bu ülkeyi, bu milleti yönetmeye çalıştılar. Daha çok krizlere, yolsuzluklara, çatışmalara, ayrışmaya ülkemizi ve milletimizi götürdüler. Biz, Atatürk'ü anlayan nesilleriz. Bu anlamda bizi içeride de anlamayanlar var. Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatanlar, bizi anlayamıyorlar. Atatürk'ten geçinenler, bizi anlayamıyorlar. Atatürk'ü kullananlar bizi anlayamıyorlar. Çünkü onların o sefayı sürmeleri için milleti ayrıştırmaları lazım, milleti korkutmaları lazım, milleti çakıştırmaları lazım. Merkezi milleti alarak, milletin hayallerini, umutlarını, beklentilerini alarak yolculuk yapmak durumundayız. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bayram, seyran demeden çalışıyoruz. Hafta sonu demeden çalışıyoruz. Çünkü bu millete borcumuz var.''

-' ' Türkiye'de destanlar yazılıyor''

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trakya'ya ayrı bir sevgisi ve gönül bağının olduğunu belirtti.

Gece gündüz çalışarak Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkartmak istediklerini vurgulayan Eroğlu, ay-yıldızlı bayrağı zirveye taşımak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin ekonomik açıdan çok güçlü bir ülke haline geldiğini anlatan bakan Eroğlu, ''2000 yıllarda dünyada kriz yoktu. Ama Türkiye'de kriz vardı. 22 banka tamamen batmış, hortumlanmış gitmiş. 22 bankanın devlete, yani millete yüklediği değer 231 milyar TL. Devletin millete olan borcunu hatırlayınız. Allah'a şükürler olsun batan bankaların vatandaşa olan bütün borçlarını ödedik. IMF'ye boyun eğmemek için 23,5 milyar dolar borcumuzu ödedik. IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. Güçlü ve büyük Türkiye var artık. Merkez Bankası'nın kasası da artık dolu.Türkiye'de devasal yatırımlar var. Muhalefetin hayallerin ötesindeki yatırımlar, rüyasında göremeyeceği yatırımlara imzalar atılıyor. Türkiye'de destanlar yazılıyor."

Bakan Eroğlu, kirli suların temizlenmesinde büyük önem taşıyan tesislerin Trakya halkına hayırlı olmasını diledi.

-müezzinoğlu

-eroğlu

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Yunanistan Babaeski Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title