Haberler

Babadağı Tohumlarının Dünyası ve Kuru Dallar Objelere Dönüştü

Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri içerisinde belediye binasında açılan 'Babadağı Tohumlarının Dünyası ve Kuru Dallar Konulu' ağaç heykel sergisi büyük ilgi çekti.

Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri içerisinde belediye binasında açılan 'Babadağı Tohumlarının Dünyası ve Kuru Dallar Konulu' ağaç heykel sergisi büyük ilgi çekti.

Mustafa Erkan'ın açtığı ağaç heykel sergisinde Babadağ'daki ağaçlardan ve kuru dallardan yaptığı çeşitli heykeller sergilendi. Aralarında Babadağ Keçisi, leylekler ve yılan, Babadağ Çaylağı, Babadağ Geyiği, Ölüdeniz Yılan Balığı objeleri olan sergide tutsak gazeteciler objesi de dikkat çekiyor. Serginin açılışını Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz yaparken Yılmaz; "Mustafa Taner bu sergiyle Ölüdeniz ve Babadağ'daki ağaçlardan ürettiği objeleri hediyelik eşyaya ve heykele dönüştürdü. Bölgemizi anlatan bu güzel sergi 3 gün açık kalacak dedi. Mustafa Taner ise ülkemizde çevre adına önemli bir direnmenin bulunduğunu belirterek böyle bir dönemde doğayla ilgili 5. sergimi Fethiye'de açıyorum. Ölüdeniz Babadağ'daki tohumların dünyası ve kuru dallar konulu bu sergim çok özel bir sergidir. Kuru dallarla birlikte orman zeminine düşen tohumlar beni yeni bir dünyaya sürükledi. Gezerken ayağımın altına bastığım yerde her kuru dalın çıtırtısı bir mesajla beni uyandırdı. Topladığım kuru dalları soyulmuş, dökülmüş kabuklarının altında dalların A B C'si dediğim izlerle alfabesi olduğuna tanık oldum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Mustafa Mustafa Erkan Ölüdeniz Babadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title