Haberler

Babacan, Yurt Dışındaki Türk Büyükelçileriyle Buluştu

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Yurt Dışında Görevli Türk Büyükelçi ve Daimi Temsilcileriyle Katılımıyla Bilkent Oteli'nde Düzenlenen "Büyükelçiler Konferansı" Açılışında, AB Hedefinin Eşit Koşullarda ve Zamanlıca Gerçekleşmesine Ağırlık Verileceğinin Altını Çizdi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Bilkent Oteli'nde düzenlenen "Büyükelçiler Konferansı"nda yurt dışında görevli Türk Büyükelçi ve Daimi Temsilcileriyle bir araya geldi. Yüzden fazla Büyükelçinin katıldığı toplantıda Babacan, AB hedefinin eşit koşullarda ve zamanlıca gerçekleşmesine ağırlık verileceğinin altını çizdi.

Bilkent Oteli'nde düzenlenen "Büyükelçiler Konferansı: Türk Dış Politikası Yönelimler ve Öncelikler" başlıklı toplantıya Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yanısıra, Müsteşar Ertuğrul Apakan, Müsteşar Yardımcıları, AB Genel Sekreteri Oğuz Demiralp ve Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Bakan Babacan, konferansın açılışında Türk dış politikasının ana konularını ve önümüzdeki döneme ilişkin öncelliklere dikkat çekerken, AB üyeliğinin Türkiye'nin öncellikli bir hedef olmayı sürdüreceğini vurgulayarak "Üyeliğin eşit koşullarda ve zamanlıca gerçekleşmesine Türkiye'nin yoğunlaşacağı bir öncelik" olacağını ifade etti.

-"PKK'YA KARŞI İŞBİRLİĞİ ABD İLE İLİŞKİLERİNE YENİ BOYUT KATTI"-

PKK'ya karşı son dönemde yapılan işbirliğinin ABD ile ilişkilere "yeni bir boyut" kattığını ifade eden Babacan, Türkiye'nin Ortadoğu'da "pro-aktif" bir dış politika izlediğini ve sorunların çözümü için "kolaylaştırıcı" rolünü üstlendiğini de söyledi.

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi Daimi Olmayan Üyeliğine seçilmesi halinde BM reformu, yoksulluğun azaltılması dahil, ağırlık vereceği konuları tek tek anlatan Babacan, Orta Asya ülkeleriyle ilişkilerine yeni bir ivme kazandırılacağının, Kıbrıs sorununun "BM yerleşik parametreleri içinde çözümlenmesine yönelik desteğin süreceği"nin altını çizdi.

Ali Babacan, açılım politikası çerçevesinde Latin Amerika'da yeni büyükelçilikleri açma kararını aldıklarını, bu yıl Afrika'da 15 yeni büyükelçiliğin açılacağını da anlattı.

-EKONOMİNİN AĞIRLIĞI

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 2020 yıllarında Türkiye'nin "küresel güç konumuna yükseleceği"ni belirtirken de "2023 yılında Türkiye'yi, dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına sokmayı hedefledikleri"ni de söyledi. "Türkiye, uluslararası camiada yükselen donör haline geldi" diyen Babacan, Türkiye'nin geçen yıl turizm geliri açısından dünyada 7. olduğuna işaret etti. (ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title