Haberler

Babacan Yalanlaması

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Washington'da Türkiye'nin AB Üyeliği Konusunda Sarf Ettiği İddia Edilen Sözlerine Dışişleri Bakanlığı'ndan Yalanlama Geldi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Washington'da Türkiye'nin AB üyeliği konusunda sarf ettiği iddia edilen sözlerine Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi.

Bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan iddiaya göre Ali Babacan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice'tan Türkiye'nin bağımsızlığına gölge düşürecek taleplerde bulundu. Washington ziyareti sırasında Babacan'ın Rice'tan Fransa'nın tutumuna karşı destek isterken "Türkiye'nin AB'ye alınmayacağını biliyoruz. Ama ortaya çıkan olumsuz havanın dağılması ve Türkiye'de kamuoyunun tepki göstermemesi için sizin Fransa'ya baskı yapmanızı istiyoruz" dediği iddia edildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin bir yazılı açıklama yaparak, Ali Babacan'a atfen yazılan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Açıklamada, "Söz konusu haberin başlığı, haberdeki ifadeler ve ileri sürülen iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Cuma günü yurda dönmesi beklenen Ali Babacan'ın Ankara'ya gelişinde konuya açıklık getirmesi bekleniyor.

(DS-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title