Haberler

Babacan: 'Kimse Bizden Tarih İsteyemez'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 'Aralık Ayından Sonra AB'den Kimsenin Bizden Bir Tarih İsteme Hakkı Yok. Çünkü Artık Zemin Değişti. Biz Herhangi Bir Adım Atarken, Acaba AB ya da ABD Ne Der Yaklaşımına Girmeyeceğiz Artık' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ''Aralık ayından sonra AB'den kimsenin bizden bir tarih isteme hakkı yok. Çünkü artık zemin değişti. Biz herhangi bir adım atarken, acaba AB ya da ABD ne der yaklaşımına girmeyeceğiz artık'' dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gelen Babacan düzenlediği basın toplantısında, AB Komiserleriyle yaptığı görüşmelerde, Türkiye'nin katılım öncesi enstrüman çerçevesinde AB'den sağlayacağı fonların ele alındığını belirterek, bu çerçevede Türkiye'nin AB'den üç yıl içinde 1,5 milyar avro mali yardım sağlayacağını anlattı.

Türkiye'nin müzakere fasılları üzerinde teknik olarak önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Babacan, özellikle işletme ve sanayi politikaları fasılı konusunda bugün itibariyle her hangi bir sıkıntının gözükmediğini teknik açıdan hiçbir sorunun bulunmadığını, mart ayı sonuna kadar da bu faslın resmen açılması yönünde AB'de bir görüşün hakim olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title