Haberler

Babacan: DTP'lilerin 8 Asker İçin Gidişinden Hükümetin Bilgisi Yok

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in Soru Önergesine Verdiği Yanıtta, DTP Milletvekillerinin, Terör Örgütü PKK'nın Dağlıca Saldırısı Sırasında Kaçırdıkları 8 Askeri Kurtarmak Üzere Kuzey Irak'a Gitmelerinden Hükümetin Bilgisinin Olmadığını Açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, DTP milletvekillerinin, terör örgütü PKK'nın Dağlıca saldırısı sırasında kaçırdıkları 8 askeri kurtarmak üzere Kuzey Irak'a gitmelerinden hükümetin bilgisinin olmadığını açıkladı. Babacan, "DTP milletvekillerinin bölgeye yaptığı seyahat hükümetimizin bilgisi dahilinde değildir ve bu konuda tarafımıza herhangi bir bilgi verilmemiştir. Tabiatıyla Irak'ta konuşlu ABD kuvvetleri de askerlerimize ulaşmak için girişimlerde bulunmuştur" dedi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği terör örgütü PKK'nın Dağlıca saldırısı sırasında kaçırdığı 8 askeri kurtarmak üzere Kuzey Irak'a giden 3 DTP milletvekiliyle ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı. Önergeye Başbakan Erdoğan yerine yanıt veren Dışişleri Bakanı Ali Babacan ise DTP milletvekillerinin 8 askeri kurtarmak üzere Kuzey Irak'a yaptıkları ziyaretten hükümetin bilgisinin olmadığını ifade etti. Babacan verdiği yanıtta şöyle dedi:

"21-22 Ekim 2007 gecesi Irak sınırımızdan sızan terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerimize saldırısı neticesinde irtibatımız kesilen 8 askerimizin bulunması amacıyla, DTP milletvekillerinin bölgeye yaptığı seyahat hükümetimizin bilgisi dahilinde değildir ve bu konuda tarafımıza herhangi bir bilgi verilmemiştir. Tabiatıyla, Irak'ta konuşlu ABD kuvvetleri de askerlerimize ulaşmak için girişimlerde bulunmuştur. 4 Kasım 2007 tarihinde, kendilerinden haber alınamayan 8 askerimiz, yeniden Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılmışlardır."

Çirkin, soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "DTP milletvekilleri 8 askeri kurtarmaya hükümetimizin bilgisi dahilinde mi gitmiştir? ABD Başkanı Bush'un 'Başbakanın iyi liderliğinin sonucu olarak askerler serbest bırakıldı. Bu insanların serbest bırakılması için birlikte çalışıp çalışmayacağımız konusunda hükümetimiz de sürekli konuşuyordu' açıklaması, hükümetimizin askerlerin kurtarılması olayına ABD ile birlikte bizzat dahil olduğunu göstermekte midir?" sorularını yöneltmişti. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title