Haberler

Babacan'dan AB Büyükelçilerine 'Kapatma Davası' Yorumu

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB Büyükelçilerinin, AK Parti'ye Karşı Açılan Kapatma Davasıyla İlgili Sorularına, "Hukukun Üstünlüğü ve Uluslararası Meşruiyet Çerçevesinde Çözüm Olması Gerekir. Konuyu Şöyle ya da Böyle Aşarız" Diye Cevap Verdi.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB büyükelçilerinin, AK Parti'ye karşı açılan kapatma davasıyla ilgili sorularına, "Hukukun üstünlüğü ve uluslararası meşruiyet çerçevesinde çözüm olması gerekir. Konuyu şöyle ya da böyle aşarız" diye cevap verdi.

Babacan'ın 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla bu sabah AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçilerine verdiği kahvaltılı toplantıda, AK Parti'ye karşı açılan kapatma davası, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinde yapılan değişiklik, terör örgütü PKK, Kıbrıs ve anayasal değişiklikler gibi konular gündeme geldi. Yemeğin basına kapalı bölümünde AB büyükelçilerinin sorularını cevaplandıran Babacan, TBMM tatile girmeden önce Ticaret Kanunu'nu, Sendikalar Kanunu ve AB fonları için çerçeve anlaşmasını TBMM'den geçirmeyi düşündüklerini söyledi. Yemekte TCK'nın 301. maddesindeki değişikliğin de gündeme geldiği, Babacan'ın soruşturma yetkisinin Adalet Bakanı'na verildiğini hatırlatarak, "Sisteme sigorta yerleştirdik" dediği, maddenin uygulanması için zihniyetin değişmesine ihtiyaç olduğu, bunun ise zaman alacağını belirttiği öğrenildi.

Terör örgütü PKK konusunun da gündeme geldiği toplantıda Dışişleri Bakanı Babacan, Iraklı muhataplarla konuyla ilgili birçok kez konuşulduğunu, yakın zamanda Irak'a heyet gönderildiğini hatırlattı ve Irak'ın kuzeyiyle hiçbir zaman ekonomik ilişkilerin kesilmediğini vurguladı. Babacan, Kıbrıs ile ilgiliyse AB'den Türkiye'nin iki isteği olduğunu, bunların, teknik destek ve AB üyesi olan Güney Kıbrıs'ı adada çözüm için yönlendirme beklentileri olduğunu belirtti.

Toplantıda gündeme gelen bir diğer konuysa AK Parti'ye karşı açılan kapatma davası oldu. Babacan'ın Avusturya Büyükelçisi'nin "Partiniz kapatılırsa ne yapacaksınız?" sorusu üzerine, "Hukukun üstünlüğü ve uluslararası meşruiyet çerçevesinde çözüm olması gerekir. Bu konuyu şöyle ya da böyle aşarız" dediği, Türkiye'nin açık ve şeffaf bir ülke olduğunu, geçen sene de zor bir dönemden geçildiğini, bu sefer de bu dönemin üstesinden gelineceğini söylediği öğrenildi. Babacan'ın ayrıca yeni anayasa çalışmalarının ne durumda olduğunu soran elçilere bu konudaki çalışmaları beklemeye aldıklarını söylediği kaydedildi.

(EDA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title