Haberler

Babacan: Büyümede Oecd Ortalamasının Üzerine Çıkacağız

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2010 Yılında G -20 Ülkeleri Arasında Türkiye'nin En Hızlı Büyümesi Beklenen 5. Ülke Olduğunun Görüldüğünü, Bunun Oecd Ülkeleri Ortalamasının Üzerinde Olduğunu İfade Etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2010 yılında G-20 ülkeleri arasında Türkiye'nin en hızlı büyümesi beklenen 5. ülke olduğunun görüldüğünü, bunun OECD ülkeleri ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Babacan, Türkiye'nin, 2008 yılında nominal Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'ya (GSYİH) bakıldığında, dolar cinsinden cari fiyatlarla dünya ekonomisindeki sırasının 17, ancak satın alma paritesine göre hesaplanmış toplam GSYİH rakamlarına bakıldığında 15. sırada olduğunu kaydetti.

2008'den 2009 yılına Avrupa ve gelişmiş bütün ülkeler ele alındığında, bu ülkelerin tümünde işsizlik oranlarının az ya da çok arttığının görüldüğünü belirten Babacan, şunları kaydetti:

''2009'dan 2010'a giderken bazı ülkeler toparlıyor ama büyük ölçüde yine artış var. ABD'de 2008-2010 mukayesesi yapacak olursak, işsizlik oranlarından yüzde 4,3 oranlık bir artış öngörülüyor. Yine Avro bölgesine bakacak olursak, işsizlik oranında yüzde 4,1 artış öngörülüyor. Bizde ise gelecek sene işsizlik beklentimiz yüzde 14,6 yani 3,6'lık bir artış görüyoruz.

Yine Avro bölgesine baktığımızda bu sene artı büyüme hiç yok. Yine Avroda olmayan Avrupa ülkelerine bakıyoruz; 2009 yılında artı büyüme bir tek Avusturya'da görüyoruz, o da yüzde 0,7. Gelecek seneye bakacak olursak da tüm Avrupa ülkeleri içerisinde en yüksek büyüme oranı 3,7 ile Türkiye'de bekleniyor.''

İstanbul'un finans merkezi olması yönündeki çalışmalar hakkında bilgi veren Babacan, ''İstanbul'un finans merkezi olması projesinin, bir gayrimenkul projesi olmadığını, İstanbul'un yatırım ortamı olarak, iş ortamı olarak finans sektörü için daha cazip hale getirilmesi hedefleniyor'' dedi.

Babacan, özelleştirme gelirlerinin nereye harcandığına ilişkin soruya, ''Devletin bir kaynağıdır bu. Hepsi kayıtlıdır. Özellikle devlet bütçesine baktığımızda nereden gelen paranın nereye gittiği çok da önemli olmayabilir. Bir havuz var, bu havuza farklı yerlerden kaynaklar geliyor. Borçlanıyorsunuz, geliriniz oluyor. Havuza geliyor buradan da ödeme yapıyorsunuz. Toplam kamu dengesiyle alakalı'' karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title