Haberler

Babacan: "Bir Şeyler Ters Giderse İlişkilere Etkisi Olur"

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarını İçeren Tasarı Konusunda Uyarılarda Bulundu. Babacan, "Washington'da Bir Şeyler Ters Giderse, Bunun Türkiye ABD İlişkileri Yanı Sıra, Türkiye-israil İlişkilerine de Etkilerinin Olacağını" Belirtti.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarı konusunda uyarılarda bulundu. Babacan, "Washington'da bir şeyler ters giderse, bunun Türkiye ABD ilişkileri yanı sıra, Türkiye-İsrail ilişkilerine de etkilerinin olacağını" belirtti.

Babacan, İsrail'e ziyareti sırasında Jerusalem Post gazetesine yaptığı açıklamada, ABD'deki Yahudi örgütlerinin, Türkiye'yi karalamak ve kınamak için Ermeni gruplarla bağlantıda olduğuna ilişkin bir kanı oluştuğuna dikkat çekti.

Babacan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de şimdi Yahudi örgütlerinin, Ermeni diasporası, Ermeni lobileri ile Türkiye'yi karalamak, Türkiye'yi ve Türk halkını kınamak için el ele çalışıyorlar şeklinde bir kanı var. Eğer Washington'da bir şeyler ters giderse, bunun kaçınılmaz olarak Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilere olduğu kadar, Türkiye-İsrail ilişkilerine de bazı etkileri olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title