Haberler

Babacan 'Bir Kesinti Saygınlığınıza Gölge Düşürür'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan AB'yi Uyararak 'Türkiye AB Müzakere Sürecinde Herhangi Bir Kesinti AB'nin Saygınlığına Gölge Düşürür' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan AB'yi uyararak "Türkiye AB müzakere sürecinde herhangi bir kesinti AB'nin saygınlığına gölge düşürür" dedi.

Ali Babacan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakereleri çerçevesinde, Brüksel'de toplanan Hükümetlerarası Konferans'ın ardından basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, konferansta "Ekonomi ve Para Politikası" başlığının açılmamasına ilişkin gösterilen teknik gerekçelerin Türkiye'yi tatmin etmediğini söyledi ve bu konuda Portekiz'in dönem başkanlığı sırasında ilerleme sağlanmasını umduğunu dile getirdi.

ABHaber'e göre, Ali Babacan, Türkiye'nin AB müzakerelerinde meydana gelebilecek herhangi bir kesintinin Avrupa'nın saygınlığına gölge düşüreceğini ve Orta Doğu ile İslam dünyasında ciddi sonuçlara yol açabileceğini de belirtti.

Fransa, "Ekonomi ve Para Politikası" başlığının tam üyelikle doğrudan ilgili olduğunu savunarak, bu başlıkta müzakerelerin açılmasına karşı çıkmıştı.

Türkiye'yi Başmüzakereci Ali Babacan'ın temsil ettiği toplantıya, dönem başkanı Almanya'nın Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn de katıldı.

Konferansta "İstatistik" ve "Mali Kontrol" başlıkları ise açıldı. Böylece, geçen Mart ayında müzakereleri başlatılan "İşletmeler ve Sanayi Politikası" faslı ile birlikte müzakerelere açılan başlık sayısı üçe yükseldi. Bilim ve Araştırma başlığı ise 12 Haziran 2006 tarihinde açılarak aynı gün geçici olarak kapatılmıştı.

Öte yandan, iki yıl önce Türkiye ile aynı zamanda üyelik müzakerelerine başlayan Hırvatistan ile 6 başlıkta birden müzakerelerinin açılması üzerine bu ülke ile müzakereleri başlatılan başlık sayısı 12'ye yükseldi.

Türkiye'nin üyelik süreci sürekli engellerle karşılaşırken, Hırvatistan'ın bu hızla gittiği takdirde 2010 yılına kadar Avrupa Birliği'nin 28'inci üyesi olacağı tahmin ediliyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title