Haberler

Babacan: "Ayrıcalıklara Alışanlar Artık Bulamayacaklar"

Devlet Bakanı Ali Babacan, Halk Bankasının halka arzında bazı gruplara indirimler olup olmayacağına ilişkin, ''Ayrıcalıklara alışanlar, özel muameleye alışanlar, artık bu dönemde bunu bulamayacaklar'' dedi.

Babacan, Halk Bankasının son 4 yılının değerlendirildiği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Halk Bankasının yüzde 25'e kadar hissesinin halka arzında 'tahsis grupları ve gruplardan esnaf ve banka çalışanlarına özel bir indirimin olup olmayacağı' sorusuna karşılık Babacan, halka arzı olağanüstü bir gelişme olmaması durumunda, yılın ilk yarısında tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Babacan, halka arzın, standart, açık ve objektif olacağının altını çizerek şöyle devam etti:

''Halkbank hisseleri satışa çıkarılır, teklifler alınır...o günkü piyasa şartları neyse Halkbank'a en çok değer biçen kişiler, kurumlar, yerlisi yabancısı fark etmez, gelir alır. Yok, (yabancıyı sınırlayın şöyle yapın), hep arkasında bu işten kimin menfaati var diye bakacaksınız.''

Bankacılık sistemi içinde yabancı sınırlaması getirilmesini isteyenler varsa, bunu söyleyenlerin ne çıkarı olabileceğinin düşünülmesi gerektiğini söyleyen Babacan, yerli- yabancı ayrımı uygulayanların, ''yabancılar girmesin de ben uygun fiyata burayı kapatayım'' niyetinde ise bunun doğru olmadığını söyledi.

Halka arzın zamanlamasına ilişkin Babacan, yılın ilk yarısında bunun tamamlanması öngördüklerini belirtirken, ''Bugün için Mayıs sonu için problem görünmüyor...Biz yine de yılın ilk yarısı diyoruz ki bir aylık pay koyalım. Ama bizim elimizde olmayan çok farklı gelişmeler olursa, burada bir gecikme de olabilir. Ama şu an için pek bir problem görünmüyor.''

'Blok satışa ilişkin IMF'ye verilen niyet mektubunda taahhüt bulunduğu, bundan neden vazgeçildiğine' ilişkin de Babacan, böyle bir taahhüdün olmadığını, ancak bu konuda Danıştay'ın iptali öncesinde bir Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı bulunduğunu hatırlattı.

Blok satışta zamanlamanın önemine işaret eden Babacan, şöyle devam etti:

''Blok satış konusunda niyetimiz çok çok ciddiydi. Fakat Danıştay'ın kararından sonra... burada zamanlama açısından yapılacak hata çok artı ya da eksi sonuçlar getirebilir. Yasal düzenlemeyi yapmamız, tekrar neredeyiz diye bakmamız; gerçekten blok satış için zamanlamanın, artık o fırsat penceresinin kaçtığını, zamanlama olarak artık blok satışın bugün için doğru olmayacağını düşünmemize yol açtı.''

Babacan geri kalan yüzde 75'lik bölümün özelleştirilmesine ilişkin olarak da bugün için verilmiş bir kararları bulunmadığını belirtti.

Bakan Babacan ise Bankalar Birliği'nin Anadolu Yaklaşımına ilişkin standart bir sözleşme çıkartması gerektiğini hatırlatarak, ''Ersin Bey de bu ay sonuna yetişeceğine söyledi. O teknik sözleşme yayınlandıktan hemen sonra işlemler başlayacak'' dedi.

TESKOMB'un yüzde 15'lik dilimi alabileceğine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine de Babacan, 'Kredi kullanıp aynı zamanda banka ortağı olması yanlış. Burada ciddi bir çıkar çatışması olabilir. Yaklaşım olarak çok doğru değil. Herkese sunulan fiyattan gelir alır bir şey diyemeyiz. Bankalar bankacılığı, esnaf kredi kooperatifleri kendi işlerini, esnaf da kendi işini yapacak'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title