Haberler

Babacan: "AB Verdiği Taahhütlerine Sadık Kalmalı"(3)

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan, "Türkiye'nin, AB'nin geleceğine ilişkin tartışmaların içine çekilmemesi gerektiği" uyarısını yaptı. Kouchner, "İkili ilişkiler son dönemde biraz soğudu ancak önümüzdeki dönemde ısınmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

ANKARA(ANKA) – Dışişleri Bakanı Ali Babacan, "Türkiye'nin, AB'nin geleceğine ilişkin tartışmaların içine çekilmemesi gerektiği" uyarısını yaptı. Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ise, "İkili ilişkiler son dönemde biraz soğudu ancak önümüzdeki dönemde ısınmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Ali Babacan ve Bernard Kouchner, görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Kısa tutulan basın toplantısı sırasında bakanlar, Kouchner'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin gecikmemesi gerektiğini belirterek sadece iki soruyu aldılar.

-İKİLİ İLİŞKİLERDE "YENİ BAŞLANGIÇ"

Basın toplantısında verilen bilgiye göre, iki ülkenin ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Dışişleri Bakanlıkları arasında bakan, müsteşar ve siyasi direktörler olmak üzere çeşitli düzeylerde görüşmeler sürdürülecek.

Ali Babacan, bu çerçevede Kouchner'in Ankara ziyaretini "yeni bir başlangıç" olarak gördüğünü belirterek ilişkilerin her alanda gelişmesi beklentisini dile getirdi.

-"ÇOK ÖNEMLİ BİR AN YAŞIYORUZ"-

Bernard Kouchner de "Galıba çok önemli bir an yaşıyoruz" dedi ve Babacan ile yaptığı görüşmeleri "son derece önemli" olarak nitelendirdi.

İki dostun her zaman aynı görüşte olmayabileceğini ancak konuşmaları gerektiğini vurgulayan Kouchner, "İkili ilişkiler son dönemde biraz soğudu ancak önümüzdeki dönemde ısınmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

İlişkilerin sivil, ekonomik ve askeri alanlarda nasıl geliştirileceğini değerlendirdiklerini anlatan Kouchner, Türkiye'nin Fransa için çok önemli bir ortağı olduğunu da vurguladı.

-"İÇ POLİTİKA KONULARI İKİLİ İLİŞKİLERE GÖLGELEMELİ"

Ali Babacan ise, Kouchner'e Türkiye'nin "iç politika konularının ikili ilişkileri gölgelememesi" gerektiğini belirterek Türkiye'nin hassasiyetini ilettiğini aktardı.

Bernard Kouchner ise, bir Türk gazetecisinin "İlişkiler ısınacak dediniz. 'Ermeni Soykırımı' kararının bir tehdit gibi dururken bu nasıl olacak mı?" yolundaki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Her şeyden önce bunun bir tehdit olduğunu düşünmüyorum. Bu sorundan söz ettik ve bahsetmeye devam edeceğiz. Tehdit eden hiçbir şey yok. Henüz bir karara bağlanmadı."

-"AB TAAHHÜTLERİNE SADIK KALMALI"

Basın toplantısı sırasında Babacan, Kouchner'e "Türkiye'nin, AB'nin geleceğine ilişkin tartışmaların içine çekilmemesi gerektiği ve Türkiye'ye AB tarafından verilen taahhütlerine sadık kalacağı beklentisini" aktardığını anlattı.

-"TÜRKİYE'NİN AB SÜRECİNDEN SÖZ ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Fransa Dışişleri Bakanı ise, basın toplantısı Türkiye'nin AB sürecine ilişkin net bir şey söylemekten kaçındı. Kouchner, görüşmelerde AB ve Türkiye'nin AB sürecinden söz ettiklerini ve kuşkusuz söz etmeye devam edeceklerini belirterek iki bakanlığın bu konuda bir dizi toplantı yapacağını belirtmekle yetindi.

-FRANSA'DA "TÜRKİYE YILI"

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title