Haberler

Babacan: AB, Müzakere Sürecini Kaprislerle Heba Etmemeli

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Birliği (AB) Üyeliği Türkiye İçin Ne Kadar Stratejik Hedefse, Türkiye'nin Üyeliğinin de AB İçin Bir Şans Olduğunu Belirterek "Avrupa'nın Bu İmkanı Kapris Yapan, Suyu Bulandıran, Uzlaşmadan ve Diyalogdan Kaçan Bir Anlayış ile Heba Etmeyeceğine İna...

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Birliği (AB) üyeliği Türkiye için ne kadar stratejik hedefse, Türkiye`nin üyeliğinin de AB için bir şans olduğunu belirterek ¨Avrupa`nın bu imkanı kapris yapan, suyu bulandıran, uzlaşmadan ve diyalogdan kaçan bir anlayış ile heba etmeyeceğine inanıyoruz¨ dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Hazine Müşteşarlığı ve AB Genel Sekreterliği`nin bütçesiyle ilgili bir sunum yapan Ali Babacan, müzakerelerde gelinen son nokta hakkında bilgi verdi.

Dünyanın birçok yerinde bölgesel sorunların yaşandığını bu yeni süreçte Türkiye`nin kilit rol oynamak zorunda olduğunu ve bu rolü oynayacağını söyleyen Babacan, Türkiye`nin AB üyeliğinin Avrupa için şans olduğunu belirterek,¨ Avrupa Birliği ne kadar Türkiye için stratejik bir hedefse, Türkiye`nin üyeliği de o kadar Avrupa Birliği`nin şansıdır. Avrupa`nın bu imkanı kapris yapan, suyu bulandıran, uzlaşmadan ve diyalogdan kaçan bir anlayış ile heba etmeyeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönem, AB için kararlılık ve tutarlılık isteyen bir dönem olacaktır.Müzakere sürecinin zorlukları vardır ve olacaktır.Fakat sürece sağduyu hakim olduğu sürece tüm bu sorunlar aşılacaktır¨dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title