Haberler

Babacan :"2 Yıl Gibi Kısa Zamanda, Kopenhag Kriterleri'ni Yakaladık"

Devlet Bakanı Ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'nin, Genç Ve Dinamik Popülasyonuyla Ab'nin Motoru Olacağını Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye`nin, genç ve dinamik popülasyonuyla AB`nin motoru olacağını söyledi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği`nin (TÜGİAD) 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle Sepetçiler Kasrı`nda düzenlenen geceye Devlet Bakanı Babacan da katıldı. Bakan Babacan gecede, ¨Türk Ekonomisi ve AB İlişkileri¨ konulu bir konuşma yaptı.

Babacan, politik alanda demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve hukuk alanında reformlar gerçekleştirildiğini, Kopenhag Kriterleri`nin tamamlanmasıyla AB müzakerelerinin başladığını kaydederek, ¨Bazen kağıtta yapmak daha kolay, önemli olan bunları hayata geçirebilmek¨ dedi.

Demokratik reformların ekonomik gelişmeyi sağladığını vurgulayan Babacan, etkili politik kriterlerin yerine getirilmesiyle AB müzakere sürecinin başladığını hatırlattı. Bakan Babacan, şöyle devam etti:

¨Türkiye, genç ve dinamik popülasyonuyla AB`nin motoru olacak. Türkiye hakkında (çok kalabalık, yoksul) gibi önyargılar var. Oysa Türkiye 5-10 yıl sonra bambaşka bir ülke olacak. Müzakere sürecinin sonunda kişi başına milli gelir 10 bin dolar seviyelerine ulaşacak. Türkiye`de yatırım yapmak küresel ve rekabetçi şirket olmak anlamına gelecek. Çünkü Türkiye, Ortadoğu, Afrika, Kafkaslar ve Avrupa`nın

ortasında stratejik bir konuma sahip.Türkiye, çoğunluğu Müslüman olan bir ülke olarak demokrasi, insan hakları, AB standartlarına uyum anlamında bir model oluşturuyor. 2 yıl gibi çok kısa bir zamanda, Kopenhag Kriterleri`ni yakaladık. Türkiye, birarada yaşama anlamında barış projeleri için çok önemli bir ülke. Farklılıklar için çarpışmak yerine birlikteliği, ortak kültürel kimlikleri öne çıkaran bir ülke¨

Devlet Bakanı Ali Babacan`ın konuşmasının ardından katılımcılar için bir dans gösterisi ve bir müzik dinletisi sunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title