Haberler

Baba ve Çocukların Özlemi Cezaevinde Sona Erdi

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde Tutuklu Yargılanan Babasına Dokunup, Öpmek İsteyen, Ancak İzin Verilmeyince Ağlayarak Çevredekilere Duygulu Anlar Yaşatan 7 Yaşındaki Oğuz Bircan ve Kardeşlerinin Baba Özlemi Edirne'de Sona Erdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde tutuklu yargılanan babasına dokunup, öpmek isteyen, ancak izin verilmeyince ağlayarak çevredekilere duygulu anlar yaşatan 7 yaşındaki Oğuz Bircan ve kardeşlerinin baba özlemi Edirne'de sona erdi.

Özel bir otomobille İstanbul'dan dini nikahlı eşi Gülay Bircan, oğulları Oğuz, Abdullah, Ahmet ve kızı Fatma Bircan, Edirne F Tipi Cezaevinde, ''Suç örgütünün adını kullanarak, tehditte bulunmak'' suçundan tutuklu Mustafa Gezer'i ziyaret etmek amacıyla Edirne'ye geldi.

Oğuz Bircan, F Tipi Cezaevinin girişinde gazetecilerin yoğun ilgisi üzerine, tişörtle başını kapadı.

Gezer'in eşi ve çocukları ile basın mensupları F Tipi Cezaevine, güvenlik önlemlerinden geçirildikten sonra cezaevi kütüphanesine alındı.

Burada Gülay Bircan ve çocukları bir süre bekledikten sonra Mustafa Gezer, kütüphaneye getirildi.

Bu sırada babasının getirildiğini gören Oğuz Bircan, koşarak gittiği babası Gezer'in boynunu sarıldı. Baba Gezer ve oğlu Oğuz Bircan gözyaşı döktü. Gezer, daha sonra diğer çocuklarına da sarılarak, özlem giderdi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, kütüphanede yaptığı konuşmada, Oğuz'un babasını görememesinin nedenini yasal mevzuat engeli olarak açıkladı. Dikmen, şunları kaydetti:

''Bugün Oğuz'un arzusunu gerçekleştiriyoruz. Oğuz, 1,5 yıldır misafir ettiğimiz babasını daha önce bana gelip (Savcı amca, ben babamı görmek istiyorum) deseydi. Bunu mutlaka gerçekleştirirdik. Bugün bir güzel olaya daha imza atmak istemiştik. Oğuz'un anne ve babasının resmi nikahları yok. Bugün bu nikah işlemini burada yapmak istedik, ama işlemleri yetiştiremedik. Bunu ileriki günlerde gerçekleştireceğiz. 25 yıllık meslek yaşamımın en mutlu günü.''

Gezer de Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve cezaevi yönetimine bu buluşmayı sağladıkları için teşekkür etti.

Oğuz Bircan ise ''Babamı dün çok öpmeyi istemiştim. Öpemeyince çok üzüldüm. Şu an çok sevinçliyim'' dedi.

Daha sonra Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin keman konseri eşliğinde aile, yaş pasta kesti.

Daha sonra Dikmen, Oğuz Bircan'a Türk Milli Takımı formasının rengini taşıyan forma ile futbol topu hediye etti.

Basın mensuplarının görüntü almasından sonra, aile basına kapalı olarak görüştürüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title