Haberler

Baba Samast, Kimseyle Görüşmüyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Ermeni Asıllı Türk Vatandaşı Hrant Dink Cinayetinin Faili Ogün Samast'ı, Televizyonda Yayınlanan Resimlerinden Teşhis Ederek Trabzon Emniyeti'ne Başvuran Baba Ahmet Samast Ortadan Kayboldu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Ermeni asıllı Türk vatandaşı Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ı, televizyonda yayınlanan resimlerinden teşhis ederek Trabzon Emniyeti'ne başvuran baba Ahmet Samast ortadan kayboldu.

Oğlunun resimlerini televizyonda gördükten sonra 'O benim oğlum' diyerek polise başvuran baba Ahmet Samast, Trabzon Emniyeti'nde ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı. Baba Samast, emniyet müdürlüğünden ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu. Evinde olmadığı öğrenilen Ahmet Samast'ın cep telefonunun da kapalı olduğu bildirildi.

Ahmet Samast ifadesinin ardından salıverildikten sonra kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, "Ogün, 5-6 ay önce yine evden kaçmıştı. İstanbul'a gitti. Sonra geldi. Bu kez gittiğinde yine kaçtığını sandık. Kendisine bir şey söylenmiyordu. Sinirlenince insanlarla kavga ediyordu. Biz de sesimizi çıkarmadık. Hafta sonu köyümüze gitmiştim. Renault marka eski otomobilimle. Geri dönerken beni İstanbul'daki kayınbiraderim Yaşar aradı. Televizyonda izlediği katilin Ogün'e benzediğini söyledi. Şok oldum. Yolda televizyon olan Moloz semtine geldim. Burada kahvede görüntüleri izleyince bu kişinin Ogün olduğunu anladım. Hemen yakında bulunan Merkez Karakolu'na gittim. Gerçeği anlattım. Sonra ifademi aldılar. Bu saate kadar sürdü. Şimdi bıraktılar" diye konuşmuştu.

Bu görüşmenin ardından cep telefonunu kapatarak ortadan kaybolan Samast'ın, yaşananlar nedeniyle son derece üzgün olduğu ve kimseyle görüşmek istemediği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title