Haberler

Baba Olma Şansını Düşüren Sebepler

Güncelleme:

Baba olmanın yaş sınırı olmadığı düşünülse de bazı risk faktörleri üretkenliği olumsuz etkiliyor ve baba olma şansı yaş sınırına takılıyor.

Erkeklerin babalık şansını etkileyen faktörlerin başında stres, sigara ve alkol kullanımı ve çevresel iş faktörleri geliyor. Sıcak ortamlarda çalışma, kimyasallarla çalışma veya radyasyona maruz kalma gibi durumlarda zaman içinde spermlerin gerek sayısının gerekse morfolojisinin bozulduğu biliniyor. Hatta spermin DNA yapısında da yaşla birlikte bozulmalar gelişiyor.

FAZLA KİLO, ERKEK ÜRETKENLİĞİNİ DE VURUYOR

"Sağlıklı bir yaşam sürmemiş erkek yaşla birlikte spermlerinde bu olumsuz etkiyi daha fazla görecektir." diyen Erkek Üreme Sağlığı Uzmanı Yard. Doç. Dr. Tansel Kaplancan, bu etkinin ileri yaşta sağlıklı çocuk sahibi olma ihtimalini düşürdüğünü söyledi. Dr. Kaplancan, "Örneğin son yıllarda tüm toplumların en önemli sorun haline gelen obezite de erkek üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyen unsurların başında yer almaktadır." dedi.

Erkeğin kas oranının yağ oranından fazla olması gerektiğine vurgu yapan Kaplancan "Yağ oranı ve vücut yağ kitlesi ne kadar artarsa erkekte bunun birtakım yan etkileri ortaya çıkmaktadır. Östrojen tutulumuna bağlı olarak sperm parametreleri negatif yönde etkilenmekte ve vücutta östrojen ve testosteron oranının bozulmasına neden olmaktadır." diye konuştu.

35 YAŞ SONRASI BİLE RİSK OLABİLİYOR

Baba olmanın yaş sınırı olmasa da zamanla sperm kalitesinde çok ciddi azalmalar gözlemlendiğine vurgu yapan Dr. Kaplancan, "Genellikle 65 yaştan sonra daha fazla ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla baba olmanın yaşı olmasa bile zaman içinde bu faktörlerdeki değişiklik özellikle 35 yaşın sonrasında çocuk olmasına engel bir durum haline gelebilir." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Sağlık Yaşam Haberler

500

Yorumlar (8)

ALİ DAYI:

akp glikoz fruktoz yasası çıkardı 2002 de 1 milyon şeker hastası varken şimdi 16 milyon GLİKOZCULAR MİLYAR DOLAR KAZANDI MİLLET HASTA ŞEKER HASTASI KANSER HASTASI BEYİN KANAMASI pancar şekerine vergi 0 glikoza vergi 8

9
3
yanıtYanıtla
ALİ DAYI:

yozgatlı doğru söylüyor , millet kalp krizinden beyin kanamasından gidiyor çözemiyor bu akp dünyasının zamlarını

5
7
yanıtYanıtla
tamer:

çalışanın hakkı yok akp geleli Rahmetli ecevitin zamanıymış işçinin hakkı nur içinde yatsın

2
6
yanıtYanıtla
1993:

EVET DEVLET HABERLERİ ''''NÜFUSU ARTTIMA TEŞVİKİ '''' AMA TUTMAZ ; ÇÜNKÜ İNSANLAR ARTIK AÇLIK VE ÇİLE ÇEKMEK İSTEMİYOR . . . . YANİ ESKİ KAFALILARIN DEDİĞİ GİBİ ''''SEN ÇOCUK YAP ALLAH RIZKINI VERİR'''' YALANI GİBİ ŞEYLER ÇOK ŞÜKÜR ARTIK TUTMUYOR. . . .

1
6
yanıtYanıtla
Ayşim:

çok doğru söylemiş emekli anlamayan çok anlatamazsın bazılarına

2
3
yanıtYanıtla
dogu-bati:

adam 40 indan sonra azar lafi yalanmi yani

3
0
yanıtYanıtla
ORHAN VELİ KANIK:

Yaş 35 yolun yarısı hayat merdiveninden en zirveden aşağıya doğru inmenin başladığı yaş Orhan Veli yi de rahmetle analım bu arada. Şeker tansiyon diyabet kalp yaşanılan kentin havası temel gıda maddelerinin doğallıktan uzaklaşması stres alkol sigara tüketiminin çok olması ve psikolojik etkenler tümüyle önemli etkiler. Beslenmede önemli parası olan vatandaş Romada et yer olmayan vatandaş makarna bulgur pilavına közde kebap der dünyanın adaletsizliği bu olsa gerek bu durmda üreme gücünü etkiler.

0
1
yanıtYanıtla
ASIL İŞ 35 TEN SONRA BAŞALR d:

PANIKLEMEYIN BU HABER TRAŞ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title