Haberler

Baba ile Oğlu Aynı Törende Evlendi

Samsun'da 38 yaşındaki Uğur Kıvılcım ile 20 yaşındaki oğlu Salih Kıvılcım aynı nikah töreniyle dünya evine girdi

Samsun'da yapılan toplu nikah töreninde 38 yaşındaki Uğur Kıvılcım, 20 yaşındaki oğlu Salih Kıvılcım ile birlikte evlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen toplu nikah töreninde çeşitli nedenlerden dolayı resmi nikahlarını yapamamış 43 çiftin nikahı kıyıldı.

Çiftler nikahlarının kıyılacağı Doğupark Amfi Tiyatro'ya gelerek tören öncesi oyun oynadı. Daha sonra 43 çift içerisinden örnek çift seçilen Saliha Kispet ve Yaşar Orakçı'nın nikahlarını Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kıydı. Çiftin nikah şahitliğini de Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptı. Çiftin nikah cüzdanlarını Vali Aksoy verirken AK Parti Samsun Milletvekili Bakır da çifte altın hediye etti.

Daha önceden evlenen ve Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak nikah merasimine katılan bedensel engelli Ahmet Açar (46) ile Hatice Aktürk de (38) gelin ve damatlıklarıyla törende hazır bulundu.

Merasimde en çok dikkati çeken baba Uğur Kıvılcım (38) anne Arzu Kıvılcım (37) ile oğulları Salih Kıvılcım (20) ile gelinleri Songül Kıvılcım'ın (18) aynı anda evlenmeleri oldu.

Evlenen 43 çiftin çoğunun çocuklarının olduğu gözlendi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, törende yaptığı konuşmada toplumun en önemli direği ve çatısının aile olduğunu belirterek "Aile toplumu ayakta tutan en önemli parametredir. Aileyi oluşturan en önemli parametre ise nikahtır. Aile kurumunun devamı için ve aile içersinde olabilecek bir takım miras ve ihtilaflar için de aile içerisinde resmi nikah vazgeçilmezdir" dedi.

Nikahları kıyılan her aileye birer adet televizyon, çekyat ve halı armağan edildi. Ayrıca yakalarına çeyrek altın takıldı. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title