Haberler

Baba Gibi Muhtar... Köy Muhtarı Okul Servisi Bekleyen Çocuklara Her Sabah Simit ve Süt İkram Ediyor

Baba gibi muhtar... Köy muhtarı okul servisi bekleyen çocuklara her sabah simit ve süt ikram ediyor Her sabah zeytin hasadına giden köylülerin okula giden çocuklarını uğurluyorÇANAKKALE - Çanakkale'de bir köy muhtarı, zeytin hasadına giden köylülerin çocuklarını her sabah okula simit ve...

Baba gibi muhtar... Köy muhtarı okul servisi bekleyen çocuklara her sabah simit ve süt ikram ediyor

Her sabah zeytin hasadına giden köylülerin okula giden çocuklarını uğurluyor

ÇANAKKALE - Çanakkale'de bir köy muhtarı, zeytin hasadına giden köylülerin çocuklarını her sabah okula simit ve süt ikramıyla uğurluyor.

Çanakkale'nin Ezine İlçesine bağlı 80 haneli Körüktaşı Köyü'nde zeytin hasadına giden köylülerin okula giden çocukları kahvaltı yapamıyor. Taşıma sistemle Uluköy İlkokulunda eğitim gören öğrencilere, okul servisi bekleyen Köy Muhtarı Bahadır Gönüllü(46), simit ve süt ikramında bulunuyor.

Körüktaşı Köyü'nde her yıl kış aylarında zeytin hasadına giden köylüler, sabahın erken saatlerinde mesai yaptıkları için çocuklarına kahvaltı hazırlamaya vakit bulamıyor. Hal böyle olunca Körüktaşı Köyü Muhtarı Bahadır Gönüllü, 'Bir simitte sen ver' adını verdiği bir etkinlik oluşturdu. Hafta içi her sabah saat 08.30'da durakta servis bekleyen ve taşımalı sistemle okula giden 14 çocuğa simit ve süt ikram eden Muhtar Gönüllü'nün bu hareketi ise köylüler tarafından büyük takdir topluyor.

Körüktaşı Köyü Muhtarı Bahadır Gönüllü'nün yaptığı proje ile okula tok gittiğini ifade eden 5'nci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Muharrem Albayrak, "Annemiz, babamız sabah erken saatte işe gittiği için muhtarımız da bize sabah okula giderken kahvaltılık süt ve simit ikram ediyor. O yüzden okula aç gitmiyoruz. Kahvaltımı yapıp, okula karnı tok gittiğim zaman derslerime daha iyi konsantre oluyorum" diye konuştu.

Körüktaşı köyünde yaşayan 5'nci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Merve Yıldız ise, "Annemiz babamız tarlaya işe gittiği için evde kahvaltı edemiyoruz. Muhtarımızda bize süt ve simit dağıtıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Zeytin hasadı zamanı tarlada bulunan çiftçi Mehmet Gönüllü, taşımalı eğitimle okula giden köyün çocuklarına süt ve simit ikram eden Muhtar Bahadır Gönüllü'ye teşekkür etti.

Zeytin hasadı yapan 62 yaşındaki Cahide Albayrak ise, "Sabah tarlalara geliyoruz. Çocuklarımıza muhtar okula giderken süt ve simit veriyor. En azından çocuklarımız okula aç gitmiyor" dedi.

"Bütçemiz uygun olsa tost ikram ederdik"

Köylülerin geçimini zeytin ve hayvancılıkla karşıladıklarını ifade eden Muhtar Bahadır Gönüllü, kendisinin de çocukluk yıllarında kış dönemlerinde aynı sorunları yaşadığını söyledi. Gönüllü açıklamasının devamında; " Körüktaşı Köyü'nde, 2014 yılında muhtar seçildim. Çocuklar, taşımalı eğitimle okula gittiği için sabah kahvaltı edemediğini biliyordum. Aileleri sabah işe gittiği için kahvaltı yapamayan çocuklarımız için geçen yıl böyle bir uygulama başlattık. Köyümüzün bütçesi yeterli olsa çocuklara tost ikram etsek daha iyi olurdu. Ama bütçemiz yeterli değil. Geçen yıl bu uygulamayı 2 ay sürdürdük. Bu kış ayında ise Muhtarlık olarak 3 ay sürdürme kararı aldık. Bu uygulamanın aylık yaklaşık bin lira gibi bir gideri oluyor. Bu kış bu uygulamayı 3 ay sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki yıllarda projeyi geliştirmek istediğini belirten Muhtar Gönüllü, çocukların üşümemesi için bir bekleme salonu da yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Çanakkale Uluköy Ezine Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title