Haberler

"Baba Benim Oyuncağım Var" Projesi

Erzurum'un Aziziye ilçesinde yürütülen "Baba Benim Oyuncağım Var" adlı proje kapsamında Oyuncakevi açıldı.

Erzurum'un Aziziye ilçesinde yürütülen "Baba Benim Oyuncağım Var" adlı proje kapsamında Oyuncakevi açıldı.

Aziziye-Pendik Belediye Sanat Merkezinde hizmete giren Oyuncakevi'nin açılışına, İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal, Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile diğer yetkililer katıldı.

Projelerinin Türkiye'de tek olduğunu belirten Cengiz, "Çocuklarımızın psikolojik gelişimi için oyuncak çok ciddi önem arz eden bir unsurdur. Hala 50 yaşında bile denilebiliyor ki; 'Benim bir bisikletim olmadı', 'Benim bir arabam olmadı' diye. Biz bunu dert edindik. Projemizi bugüne getirdik. Çok mutluyuz. Çünkü bölgedeki fakir öğrencilerimizin, belli gelir seviyesi altında yaşayan ve oyuncağı olmayan çocuklarımızın oyuncak ihtiyacını karşılayacağız. Bu anlamda 'Al götür oyna getir' sloganıyla hareket ettiğimiz projeyi inşallah daha sürdürülebilir hale getireceğiz" diye konuştu.

Cengiz, 10 bin oyuncağın bulunduğu Oyuncakevi'nde kimlik kartı ve barkot sisteminin de uygulanacağını, proje kapsamında bölgedeki bin 500 fakir çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Aziziye İlçe Belediyesi ve Erzurum Valiliğinin işbirliğinde hazırlanarak, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında kabul edilen proje kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahibi çocukların birer oyuncağı olması hedefleniyor. Çocuklar kendilerine verilen kartla Oyuncakevi'nden aldığı oyuncağı belli bir süre sonra tekrar aynı yere getirecek. "Baba Benim Oyuncağım Var" adlı proje kapsamında kurulan Oyuncakevi'nde 10 bin oyuncak bulunuyor. Aziziye-Pendik Belediye Sanat Merkezi içerisinde açılan Oyuncakevi'nde 1 eğitmen görev alıyor.

- ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title