Haberler

Aziziye'de Ramazan Bir Başka Güzel…

Aziziye Belediyesi geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerini sürdürüyor.

Aziziye Belediyesi geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerini sürdürüyor. Etkinlikleri mahalle statüsündeki köylere taşıyan belediye, vatandaşları adeta eğlenceye doyuruyor. İlçeye bağlı Tebrizcik Mahallesi'nden başlayan etkinliklere, AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, Çat İlçe Başkanı Melik Yaşar ile mahalle sakinleri katıldı.

Mahalle statüsündeki köylerde teravihin ardından 'Dadaşın Gönül Sesi' grubunun verdiği konserle mahalle sakinleri doyumsuz bir gece yaşıyor. Grubun seslendirdiği türkülere mahalle sakinleri de zaman zaman eşlik ederken, halay çekerek ve oynayarak programa ayrı renk katıyorlar.

İLÇENİN HER KÖŞESİNDE HİZMET VAR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, çok geniş hizmet alanı olan bir belediye olduklarını belirterek, hizmeti ilçenin her köşesine eşit şekilde götürdüklerini ifade etti.

Ramazanda şehir merkezlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Başkan Cengiz, "Bu tür etkinliklere özellikle kırsal bölgede yaşayan hemşehrilerimiz daha fazla ihtiyaç duyuyor. Vatandaşımızın mutluluğunu ve heyecanını görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu tür etkinlikler artarak devam edecektir." dedi.

Köylerdeki vatandaşların gündüz tarlada çalışarak yorulduğunu ve akşam günün yorgunluğunu atmak üzere düzenlenen etkinlikleri çok anlamlı bulduğuna vurgu yapan Cengiz, "Şehir merkezlerinde belediyelerimizce çok güzel etkinlikleri yapılıyor. Şehirdeki vatandaşlarımız bunlardan istifade ediyor. Fakat köylerde imkanlar ve ulaşım ağı kısıtlı. Vatandaşımızın şehir merkezine bu etkinlikleri izlemek üzere gitmesi mümkün değil. Biz de bunun için eğlenceyi vatandaşımızın ayağınıza götürüyoruz. Bu düzeyli etkinlikle hemşehrilerimize doyumsuz bir ramazan yaşatmanın gayretindeyiz. Etkinliğimize iştirak eden tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı

YAVİLİOĞLU: AZİZİYE, İNSAN ODAKLI HİZMETİN ADRESİ OLDU

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ise, Başkan Cengiz'e teşekkür ederek konuşmasına başladı. Milletvekili Yavilioğlu, "Fatih Cengiz, belediyeciliği insan unsurunu merkeze koyarak yapan ender belediye başkanlarımızdan birisi. Belediyeciliği gönülle ve gönlüyle yapıyor. Her bir insanın derdini anlamak, her bir insana imkanlar sunmak, her bir insanın ayağına gitmek için çaba sarfediyor. Yaptığı hizmetleri bizatihi görerek, şahitlik ederek anlatmış olduğum bir kardeşim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Tabi bu hizmetler bir ekip işidir. Eğer ekibin başındaki iyi bir organizatörse, iyi bir insan ise, yönettiği insanların sorumluluğunu, derdini biliyorsa, oradan çıkan mahsul de çok değerli, gönülden ve insani oluyor. Bu bağlamda belediye başkanımızı, ekibini ve Dadaşın Gönül Sesi gurubunu tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

RAMAZAN, BİR LÜTUFTUR

Ramazanların merhamet yüklü, çok şerefli günler olduğunu kaydeden Yavilioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ay bizim için bir lütuftur ve bu lütfün bir çok yönü vardır. En önemli yönü rabbimizi tanımak, rabbimi anlamak ve rabbimizin merhametine nail olmak için ibadet edeceğimiz ve bin yıldan daha hayırlı bir ibadet ayıdır. Bu ay bizim için çok önemli. Çünkü bu ayda hayat kaynağımız olan Kuran-ı Kerim nazil oldu. Rabbimizle bağlantımızı kurmak için bu çok önemli bir aydır. Erzurum'da bu bağlamda çok önemli bir merkez ve Ramazan burada çok farklı bir atmosferde idrak edilmektedir."

Dadaşın Gönül Sesi Grubu'nun türküleriyle coşan mahalle sakinleri de, ilk defa mahallelerinde etkinlik düzenlendiği hatırlatarak, Başkan Cengiz'e teşekkür ettiler.

Tebrizcik Mahalle Muhtarı Mehmet Dursun Varol, "Günün yorgunluğunu atmamızı sağlayan çok güzel bir etkinlik oluyor. Gündüz tarlada çalışıyor, akşam belediyemizin etkinliğiyle yorgunluğumuz atıyoruz. Bu etkinlikler, belediye başkanımızın hizmette adaletli ve eşit yaklaşımının ifadesidir. Evlerimizde televizyonlardan izlediğimiz şenlikler, mahallemize kadar gelince şaşırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahallede sesi güzel olan vatandaşların mikrofonu alarak türkü söylemeleri de programa ayrı bir renk katıyor.

Programın sonunda Başkan Cengiz ve Milletvekili Yavilioğlu, çocukları gofret dağıtarak evlerine uğurladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Yavilioğlu Ak Parti Erzurum Aziziye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title