Haberler

Aziz Yıldırım, Tahir Kıran'ı Bakanlığa Ve Tff'ye Şikayet Etti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'na Ve Tff'ye, Tahir Kıran'ın Yaptığı Açıklamalar İle İlgili Olarak Şikayette Bulundu. Yıldırım'ın Şikayet Mektupları, Fenerbahçe Resmi İnternet Sitesinde Yayınlandı:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı`na ve TFF`ye, Tahir Kıran`ın yaptığı açıklamalar ile ilgili olarak şikayette bulundu. Yıldırım`ın şikayet mektupları, Fenerbahçe resmi internet sitesinde yayınlandı:

“SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANLIĞI MAKAMINA¨

Sayın Bakan`ım,

Son günlerde Kulübümüz hakkında bir Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi tarafından öne sürülen çirkin iddia ve isnatlar medyada yer almaktadır.

Konunun hassasiyetle takipçisi olacağınız inancıyla, konu ile görevli Türkiye Futbol Federasyonu`na yapmış olduğumuz bir örneği ekte tetkiklerinize ve bilgilerinize sunulmaktadır.

“TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANLIĞI`NA¨

31 Ağustos 2006 tarihli SABAH gazetesi ve 01.09.2006 tarihli FOTOSPOR Gazetesi`nde yer alan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir KIRAN`ın açıklamalarını hayretle ve ibretle izlemekteyiz. Hakarete varan bir çok gerçek dışı iftira ve iddialarının yanı sıra, TFF Yönetim Kurulu Üyesi KIRAN,

Kulübümüzün geçen yıl Galatasaray ile müsabakası olan Süper Lig Futbol Takımları`na beraberlik için 350.000 YTL, galibiyet için 500.000 YTL teşvik primi verdiği,

Başkanımızın Ankara Faal Futbol Hakemleri Derneği`nin daimi konuğu olduğu, hatır şikeleri yaptığı, şike ve kaosun sebebi olduğu,

şeklinde iddia ve ithamda bulunmaktadır.

Yönetim Kurulu Üyeniz KIRAN`ın iddia ve isnat ettiği hususlar Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı`nda yaptırıma bağlanan eylemlerdir. Anılan Talimatın ¨Suça Teşvik¨ başlıklı 32. maddesi, ¨Müsabaka Sonucunu Etkileme¨ başlıklı 34. maddesi, ¨Müsabaka Sonucunu Etkilemeye Yönelik Yönetim¨ başlıklı 37. maddesi isnat edilen fiiler ile ilgili yaptırımları hükme bağlamaktadır.

Tahir KIRAN, Federasyonunuz Yönetim Kurulu Üyesidir. İsnat ettiği filler ile ilgili bilgi ve belgelere sahip olmadan, bir Federasyon Yöneticisi olarak böyle bir söylemde bulunması kabul edilemez. İşin ilginç yanı, Tahir KIRAN, gazetelerde yer alan bu söylemini daha sonra yalanlamak ihtiyacını duymadığına göre, bu söylemine sahip çıktığı anlaşılmaktadır.

Federasyon Yöneticisi KIRAN`ın açıklamaları esas alınarak, Türkiye Futbol Federasyonu`nun isnat edilen filer ile ilgili olarak SORUŞTURMA açmasını talep etmekteyiz.

Kamuoyunda zaman zaman çeşitli çevrelerce dile getirilen ¨şike¨ iddialarından farklı olarak ve ilk kez bir TFF Yöneticisinin böyle bir iddia ile ortaya çıktığını görmekteyiz. Yöneticiden beklenen yakınma ve spekülasyon üretmek değil, elindeki bilgi ve belgelere dayalı olarak iddia ettiği ¨olayın¨ soruşturulması için Federasyondaki Kurulları harekete geçirmektir.

Yapılacak SORUŞTURMA neticesinde iddia ve isnat edilen fiillerin tümü ile yalan ve gerçek dışı olduğu ortaya çıktığında, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Tahir KIRAN hakkında Disiplin Talimatı hükümlerinin uygulanması gerekmektedir. Kıran`ın eylemi FDT`ının 24. maddesinde yer alana ¨hakaret¨ başlıklı fiili ile örtüşmektedir.

Tarafsız ve sorumlu olması beklenen ve Futbol Yönetiminde yer alan bir yöneticiden beklenmeyecek davranışları gösteren Tahir KIRAN`ın bu tutumu ile ilgili yakınmalarımız ayrıca Spordan Sorumlu DEVLET BAKANI`na da iletilecektir.

TFF`nun haklı yakınmalarımıza sessiz kalması halinde, konuyu UEFA ve FIFA`ya taşıyacağımızı da ayrıca belirtmek isteriz.

Tahir KIRAN hakkında adli mercilere başvuru hakkımız saklıdır.

Gereğin yapılmasını arz ve talep ederiz.

(HABER : SPOR - DHA / GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title