Haberler

Aziz Nesin Vakfı'nda Tecavüz İddiası

Çatalca'daki Aziz Nesin Vakfı Başkanı Ali Nesin, vakfa ait yurtta kalan bir kıza tecavüz edildi iddialarını yalandı. 4 - 5 yıl önce, yurtta kalan öğrencilerin kendi aralarında 'evcilik oyunu' adı altında gizli bir oyun oynadıklarını iddia eden Nesin, "Eğer bir taciz söz konusu ise, 10-12 yaşlarında bir çocuk ne kadar taciz edebilirse o kadar taciz sözkonusudur" dedi.

Aziz Nesin Vakfı bünyesinde bulunan yurtta kalan ve öğrenim gören Z.K (14) isimli öğrenciye, yurtta kalan başka iki öğrenci tarafından 4 yıl boyunca tecavüz edildiği iddaları üzerine, Vakıf Başkanı Ali Nesin sessizliğini bozdu. Nesin, basın mensuplarına vakıf binasının bahçesinda bir açıklama yaptı. Tecavüz olayının gerçekleştiğini kabul etmeyen Nesin, yaşananların 4-5 yıl önce yurtta kalan çocuklar arasında gizlice oynanan 'evcilik oyunu'nun aşırıya kaçmasından öte olmadığını savundu. Yurtta kalan çocukların geçmişte yaşadıkları olayların etkisinde kalarak oyunu aşırıya kaçırdıklarını savunan Nesin, "Bundan 4-5 yıl önce, çocukluk döneminde saklı gizli oynanmış bir 'evcilik oyunu' vardır. Bu evcilik oyunu çocukların geçmişte yaşadıkları olayların etkisi ile aşırıya kaçmıştır. Bunun farkına varılmış ve gereken önlemler alınmıştır. Eğer bir taciz söz konusuysa, 10-12 yaşlarında ergenliğe erişmemiş bir çocuk ne kadar taciz edebilirse o kadar taciz söz konusudur" dedi.

Olayın 19 yaşındaki başka bir yurt öğrencisinin Z.K'ya aşık olduğu için diğer iki kişi hakkında iftira atmasından ibaret olduğunu savunan Nesin, "Çocuklarımızın özel hayatlarına girmemek için ayrıntılarını açıklamak istemediğim bir nedenden dolayı, bu delikanlı diğer iki delikanlıya iftira atmıştır. İftirayı atan delikanlımız olayların bu boyuta ulaşacağını tahmin edememiş ve yaptıklarının sonuçlarına katlanacak cesareti olmadığından şu anda izini kaybettirmiştir. Dün kendisiyle telefonda konuştum ve vakıfa gelmesini, bana güvenmesini söyledim. Özel konuşmak istedi. Kabul ettim ama daha sonra kendisine ulaşamadım" ifadelerini kullandı.

Anne G. K.'nın reklam yapmak istediğini öne süren Nesin, "Bu anne üç kız çocuğunu vakfa verdikten 6 ay sonra iş değiştirmiş ve vakfa son model Mercedes arabalarla, ciplerle ve kürklerle gelmeye başlamıştır. Televizyon dizilerinde ve reklamlarında da oynadığı bana verilen bilgiler arasındadır" şeklinde konuştu.

Yurtta kalan çocukların büyük bir kısmının psikolojik sorunları bulunduğunu, kiminin taciz geçirmiş ve görmüş olduğunu anlatan Nesin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerek bizim vakfımıza gerek diğer benzer kurumlara gelen çocukların bir çoğu birer saatli bomba gibidir. Ne zaman, nerede ve hangi şiddetle patlayacağı belli olmayan birer bomba. Bu bombayı tesirsiz kılmak, en azından potansiyel yıkıcı enerjiyi olumlu bir yönde kanalize etmek gerekir. Böylesine zorlu bir uğraşta arada bir kazalar olması kaçınılmazdır. Yüzde 1 patlama olasılığı olan binlerce bombadan birinin patlama olasılığı elbette oldukça yüksektir. En mağdur durumlarda doğmuş ve büyümüş çocukları topluma kazandırma uğraşında yüzde yüz başarı beklemek bu kurumlara yapılan en büyük haksızlıktır."

Nesin olayı örtbas etme niyetinde olmadıklarını sözlerine ekledi. Öte yandan olayla ilgili olarak gözaltına alınan sanıklar F.I ve E.A'nın Çatalca Jandarma Komutanlığı'nda sorguları ise devam ediyor. Sanıkların adliyeye sevk edilmesi ve savcılığa ifade vermesi bekleniyor. Olayda tanık olarak yurtta kalan 3 kız öğrenci de savcılığa geldi.

(HD-RA-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title