Haberler

Azeri Konsolos'tan İlginç İddia

Azerbaycan'ın Kars Konsolosu Hasan Zeynalov, Türkiye ile Ermenistan Arasındaki Alican Sınır Geçişinde Onarım Çalışmalarına Başlandığını Belirterek Kars ve Iğdır'da Halkın Sınırın Açılmasına Karşı Olduğunu Öne Sürdü.

Azerbaycan’ın Kars Konsolosu Hasan Zeynalov, Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican sınır geçişinde onarım çalışmalarına başlandığını belirterek Kars ve Iğdır'da halkın sınırın açılmasına karşı olduğunu öne sürdü.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır açılması olasılığına Azerbaycan’dan tepkiler sürüyor. Azerbaycan’ın Kars Konsolosu Hasan Zeynalov, Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican sınır geçişinde onarım çalışmalarına başlandığını belirterek Kars ve Iğdır'daki halkın sınırın açılmasına karşı olduğunu öne sürdü.

Azeri basınına göre, Azerbaycan’ın Kars Konsolosu Hasan Zeynalov, “Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican sınır geçişinde onarım ve rehabilitasyon çalışmalarına başlandı” dedi.

Alican’a giden yollarda asfalt yapıldığını söyleyen Zeynalov, Kars ve Iğdır’da halkın sınırların açılmasından büyük kaygı duyduğunu savunarak “Kars ve Iğdır halkı, bu adımın nedenlerini anlamıyor. Sınırların açılmasına karşı” diye konuştu.

AZERBAYCAN VE TÜRK HALKI ÜZÜNTÜ DUYUYOR

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Türkiye-Ermenistan sınırlarının açılmasıyla ilgili haberlerin, Azerbaycan ve Türkiye halkında derin üzüntü uyandırdığını belirtmişti.

 

Sultanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede barış ve huzuru bozan tek ülkenin Ermenistan olduğunu ifade etti.

Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgal altındayken sınırların açılmasının, Azerbaycan'ın Karabağ'da yalnız bırakılacağı anlamına geleceğini vurgulayan Sultanoğlu, şunları kaydetmişti: “Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından geri çekilmesi,  Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanıması, sözde soykırım iddialarından  vazgeçilmesi halinde sınırların açılması gündeme gelebilir. Türkiye Azerbaycan  münasebetleri hükümet ve siyasilerin arasındaki münasebetin de üzerinde, iki  devletin bir milletleri olan ve birbirine gönülden sarsılmaz bağlarla bağlı iki  milletin münasebetidir. Son günlerde görüyoruz ki her geçen gün daha da güçlenen  Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinden rahatsız olanlar, bu kardeşliği bozmaya  çalışıyorlar. Hiç kimse şunu unutmasın ki bu münasebet, bu sarsılmaz dostluk, bu  kardeşlik asla bozulmayacaktır. Bu gibi konularda her zamankinden daha da uyanık  olmamız gerekmektedir.” (ANKA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title