Haberler

Azeri Gazetecilerden Kars Belediye Başkanına Ziyaret

Doğukapı'nın Açılmasından Endişe Duyduklarını Söyleyen Azeri Gazeteciler, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun, "Ermeniler İşgal Ettikleri Karabağ'dan Çekilmedikleri Sürece Doğukapı'nın Açılmasını İstemiyoruz" Sözlerini Alkışladı.

Doğukapı'nın açılmasından endişe duyduklarını söyleyen Azeri gazeteciler, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun, "Ermeniler işgal ettikleri Karabağ'dan çekilmedikleri sürece Doğukapı'nın açılmasını istemiyoruz" sözlerini alkışladı.

Azerbaycan'dan gelen 23 basın mensubu, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette ağırlıklı olarak Ermenistan meseleleri görüşüldü. Başkan Alibeyoğlu, 2000'li yıllarda Doğukapı'nın açılmasını istediği yönünde açıklamaları bulunduğunu hatırlatan Azeri gazetecilere, "Ermeniler işgal ettikleri Karabağ'dan çekilmedikleri müddetçe hiçbir zaman Ermenilerle diyaloga girmeyeceğiz" dedi.

Alibeyoğlu, Ermenistan'da Turuncu devriminin olmamasının nedeninden de söz ederek, "Ermenistan'da şu andaki Koçaryan hükümetinin varlık nedeni Türk düşmanlığı üzerinedir. Yoksa Ermenistan'da bir Gürcistan'dan, bir Ukrayna'dan çok daha önce bir turuncu devrim, beyaz devrim olmalıydı. Ama onlar halka yoksulluğu unutturdular. 'Türkler geliyor' sözleriyle kendi iktidarlarını devam ettirdiler" şeklinde konuştu.

Kars Belediyesi öncülüğünde Doğukapı'nın açılması için 50 bin imza toplandığını hatırlatan gazetecilere, Alibeyoğlu, şu açıklamada bulundu:

"O dönem bakış açımız buydu. Ama alternatif olarak biz Kars-Tiflis Demiryolu'nu ürettik. Artık bunun muhabbetine bile gerek yoktur".

Gazetecilerin, Ermenistan'ın, Türkiye topraklarında özellikle de Kars'ta gözü olduğunu söylemeleri üzerine ise Alibeyoğlu, "Aslına bakarsanız Ermeniler'in hepsini çağıralım gelsinler buraya baksın ve görsünler ki burada bir tane Ermeni var mı? Buradaki halkımızın duyarlılığını gelsinler de görsünler. Onlar zannediyorlar ki, Acaba burada Ermeni mi var? Onların burada toprağı mı var, onların buraya ilişkin ne alakaları var. Hatta tüm dünyayı çağıralım, gelsin de görsünler. Keşke gelseler de görseler".

Alibeyoğlu, son alarak, Kars'ta geçtiğimiz yıl açılan Rusça dil kursuyla ilgili olarak da Ermenistan basınında, "Bakın Kars'ta Rusça dil kursu açıldı. Ardından da sınırlar açılacak" şeklinde haberlerin yer aldığını ve neden Rusça dil kursunu açtıklarını sormalarına ise şaşırdığını söyleyerek, "Şu anda Azerbaycan'da da, Gürcistan'da da her tarafta Rusça konuşuluyor. Siz konuşuyorsunuz de bize gelince kıyamet mi kopuyor?" demesi de gazetecileri güldürdü.

(BA-İRT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title