Haberler

Azerbaycanlı Gençlerden Fransa'ya Tepki

Azerbaycan'da gençler, "inkar yasasını" protesto etmek amacıyla başkent Bakü'deki Fransa Büyükelçiliği önünde eylem düzenledi.

Azerbaycan'da gençler, "inkar yasasını" protesto etmek amacıyla başkent Bakü'deki Fransa Büyükelçiliği önünde eylem düzenledi.

"İleri" sivil toplum örgütünün üyeleri ve geçlerin katıldığı protesto gösterisi Fransız Büyükelçiliği binası önünde gerçekleştirildi.

Göstericiler, "Fransa'da ölen demokrasinin ruhuna mum yakın", "Yazıklar olsun Sarkozy", "Sarkozy-Sarkisyan", "Azerbaycan-Türkiye" sloganları attı.

Alizade Kamuran isimli genç, Fransa'nın, olmayan bir soykırımı inkarı suç saymasını protesto etmek için gösteriye geldiğini belirterek, "Bu protestoyu gerçekleştirmeye hakkımız var. Onlara böyle bir soykırımın olmadığını göstereceğiz" dedi.

Hüseyinzade Elvin ise "Burada bulunmamazın sebebi, kardeş ülke olarak Türkiye'ye destek olmaktır. Yani sözde Ermeni soykırımını yalanlamak için buradayız. Türkiye'deki kardeşlerimiz bilsinler ki, biz hep onların yanındayız" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye destek olduklarını belirten Hasan Kurbanov da, "Fransa Senotosu, bu teklifi kabul ederek, kendi demokrasisini yalanladı. Biz onlara Fransa'da demokrasi olmadığını söylüyoruz" dedi.

Protesto eylemi, okunan basın açıklamasının büyükelçiliğe teslim edilmesinin ardından olaysız şekilde sona erdi.

- BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Azerbaycan Türkiye Fransa Bakü Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title