Haberler

Azerbaycan Savunma Harcamalarında Büyük Bir Artışa Gidecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gelecek Sene Savunma Harcamalarında Yüzde 30'luk Bir Artışa Gideceklerini Bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, gelecek sene savunma harcamalarında yüzde 30'luk bir artışa gideceklerini bildirdi.

Aliyev, hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, "2008 bütçesinde askeri harcamalar bir milyar dolardan 1,2 ya da 1.3 milyar dolara yükseltilecek" dedi. Karabağ bölgesinden dolayı Ermenistan'la büyük bir ihtilay yaşayan Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı, "Azerbaycan savaştadır. Bunu yapmak zorundayız" şeklinde konuştu. Yukarı Karabağ'ın kontrolünü yeniden ele geçirmek için her yola başvuracaklarını da belirten Aliyev, yakında ilk kez kendi silahlarını üreteceklerini de ifade etti fakat bu konuda ayrıntıya

girmedi.

Enerji açısından çok zengin olan Azerbaycan, petrol fiyatlarının artmasıyla büyük gelir elde etti. Savunma bütçesi 2004 senesinden bu yana 4 kat arttı. Ermeniler 1990'ların başındaki kanlı savaş sonrasında Yukarı Karabağ'ın kontrolünü ele geçirdiler.

(AFP-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title