Haberler

Azerbaycan Sandık Başında

Azerbaycan'daki cumhurbaşkanlığı seçimini gözlemci sıfatıyla izleyen TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu, seçimin demokratik ve özgür bir ortamda yapıldığını belirtti.

Azerbaycan'daki cumhurbaşkanlığı seçimini gözlemci sıfatıyla izleyen TBMM Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu, seçimin demokratik ve özgür bir ortamda yapıldığını belirtti.

Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar başkanlığındaki heyet, Bakü'de çeşitli bölgelerde kurulan sandıkları ziyaret ederek oy verme işlemini gözlemledi.

Ünüvar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hem bölge hem de Azerbaycan için çok önemli olan seçimi 15 kişilik milletvekili heyetiyle izlediklerini söyledi.

Ünüvar, "Beklentinin üzerinde yoğun bir katılım var. İşleyişte herhangi bir aksaklık görmedik. Değişik partilerden gözlemciler de var. Güvenlik tedbirleri de alınmış. İnsanların oy kullanma trafiğini olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir gözlemimiz olmadı." dedi.

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, çok düzenli bir seçim çalışması yapıldığını, güvenlik önlemlerinin yerinde olduğunu belirtti. Azerbaycan'da güzel bir demokrasi geleneğinin oluştuğunu ifade eden Aydın, sonucun Azerbaycan halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da kardeş ülke Azerbaycan'da adil bir seçim yapıldığını, herhangi bir sorunun olmadığını kaydetti.

Bayraktutan, "Azerbaycan bu konuda demokratik kriterleri aşmış. Kadınların seçime daha çok ilgi gösterdiğini gördük. Bu anlamda çok sevinçliyiz. Seçimin bağımsız ve özgür bir ortamda olduğunu müşahede ettik." şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati de kardeş ülkede demokratik geleneklere ve kurallara uygun bir seçim gözlemlediği için büyük gurur duyduğunu vurguladı.

Kadın seçmenlerin ağırlıklı olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Nebati, seçmenlerin oylarını özgür iradeleriyle kullandığını ifade etti.

Aliyev oyunu kullandı

Bu arada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev seçimin ilk saatlerinde eşi Mihriban Aliyeva ve diğer aile üyeleriyle birlikte Bakü merkezindeki 6 numaralı okulda kurulan sandıkta oyunu kullandı.

Seçimi 59 ülke, 60 uluslararası örgütten 890 yabancı, 58 bin 175 yerli gözlemci izliyor. Ülke basınının yanı sıra 21 ülkeden 118 yabancı gazeteci de seçimi takip ediyor.

Oy verme işlemi yerel saatle 19.00'da sona erecek.

Seçimde, Yeni Azerbaycan Partisinin adayı mevcut Cumhurbaşkanı Aliyev'in yanı sıra Birleşik Azerbaycan Halk Cephesi Partisinin adayı Kudret Hasanguliyev, Sosyal-Demokrat Partinin adayı Araz Alizade, Azerbaycan Milli Diriliş Hareketi Partisinin adayı Ferec Quliyev, Azerbaycan Halk Cephesindeki muhaliflerin adayı Razi Nurullayev, Çağdaş Müsavat Partisi adayı Hafız Hacıyev, bağımsız aday Zahid Oruç ve Demokrat Parti adayı Serdar Memmedov yarışıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Ak Parti Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title