Haberler

Azerbaycan, Pakistan'dan Gelişmiş Silahlar Alacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temaslarda bulunmak için geldiği Pakistan'da Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif'le görüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temaslarda bulunmak için geldiği Pakistan'da Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif'le görüştü.

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı'nın (AZERTAC) haberine göre, Aliyev'in Hüseyin'le yaptığı görüşmede bölgesel güvenlik ve iki ülke arasındaki işbirliği konuları müzakere edildi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin yüksek düzeyde olduğunun kaydedildiği görüşmede, Dağlık Karabağ ve Keşmir sorunlarında Azerbaycan ve Pakistan'ın birbirlerinin adil tutumunu kararlılıkla destekledikleri belirtildi.

Aliyev'in Başbakan Şerif'le yaptığı görüşmede de Dağlık Karabağ ve Keşmir sorunları gündeme gelirken, her iki ülkenin bu konularda birbirlerine verdiği desteği sürdürecekleri ifade edildi.

Görüşmede, savunma ve savunma sanayi konusunda belirli projeler müzakere edildi. Azerbaycan'ın Pakistan'dan gelişmiş askeri sanayi ürünleri ithal etmesi konusunda mutabakat sağlandı. Ayrıca iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiği de kaydedildi.

Görüşme kapsamında Azerbaycan ve Pakistan arasında enerji alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

'

Kaynak: AA / Güncel

İlham Aliyev Navaz Şerif Azerbaycan Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title