Haberler

Azerbaycan'ın Bağımsızlık Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Türkiye ile Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'ni birbirine bağlayan Hasret Köprüsü'nün açılışı Dilucu Gümrük Kapısı'nda, Azerbaycan'ın bağımsızlığının 15. yıldönümü Nahcıvan'da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Dilucu Sınır Kapısıyla Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'ni birbirine bağlayan ve açıldığı gün "Hasret Köprüsü" adını alan köprünün açılış yıldönümü törenlerine, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı başkanlığında bir heyet, Mehter takımı, halk oyunları ekipleri ve öğrenciler katıldı.

Sabah erken saatlerde Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Dilucu Gümrük Kapısı'na gelen Iğdır heyetiyle ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları bulunan öğrenci grubu, Erzurum Yakutiye Belediyesi Mehter takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde Hasret köprüsünün üzerinden yürüyerek Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Sederek Gümrük Kapısı'na geçti. Türk heyetini, Gümrük sahasında Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Vasif Talibov, Bakü Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Nahcıvan Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer,

Nahcıvanlı bakanlar, milletvekilleri ve bürokratlar karşıladı. Burada yapılan konuşmalarda iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin dostluktan da öte kardeşlik bağlarıyla örüldüğü vurgulandı.

Nahcıvan Meclis Başkanı Vasıf Talibov yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün bugünleri önceden gördüğünü ifade ederek, Nahcıvan ve Türkiye arasındaki bu köprünün topraklarını o günlerden aldığını söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ise Türkiye ile Azerbaycan sınırları arasındaki köprüyle birlikte gönüllerde de köprüler kurulduğunu belirterek, "Gönüller arasında köprüler kuranlara selam olsun" dedi.

Vali Saim Saffet Karahisarlı da, "Bizim için Azerbaycan ve Nahcıvan çok önemli, biz bir millet, iki devletiz. Nahcıvan'da bu güzel ve anlamlı gününüzde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Nahçıvan'la aramızdaki birlik ve beraberlik duygularımızı daha da artırmak iki ülke arasındaki sosyal, kültürel, eğitim, sportif faaliyetler, ticari ve turizm alanlarındaki ilişkilerde, bir millet, iki devlet ilkesi ile her zaman yan yana olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Türkiye ile

Azerbaycan, her zaman kardeş iki ülkedir ve bu hep böyle kalaktır" diye konuştu.

Törende daha sonra Türkiye ve Nahcıvan folklor ekipleri birer gösteri yaptı. Erzurum'dan gelen Mehter takımının gösterileri ise yoğun alkış aldı. Burada yapılan törenlerin ardından Nahcıvan şehir merkezine geçildi. Daha sonra Türk Başkonsolosluğu'nun hazırladığı öğlen yemeğine katılan Iğdır heyeti, Nahcıvan Haydar Aliyev bulvarında önde Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyan gençler, arkada Mehteran bölüğünün söylediği marşlarla gösteri yürüyüşü düzenledi.

Nahcıvan halkından büyük alkış toplayan yürüyüş sonunda Mehtaran bölüğü, folklor ekipleri ve bayrak ekibi Türkiye'ye döndü. Vali Karahisarlı başkanlığındaki heyet ise, Nahçıvan Ali Meclis Başkanı Vasıf Talipov'un verdiği cumhuriyet resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda da Azerbaycan için 28 mayıs Cumhuriyet Bayramı'nın önemi hakkında bir konuşma yapan Ali Meclis Başkanı Vasıf Talipov, törene katılanlara teşekkür etti. TRT Ankara Radyosu sanatçılarının verdiği konserden sonra Nahcıvan Devlet Üniversitesi

Güzel Sanatlar Akademisi öğrencileri bale, Nahcıvan Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi de bir gösteri sundu.

Nahcıvan'daki törenlere Nahçıvan Ali Meclis Başkanı Vasıf Talipov, Bakü Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Nahcıvan Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer, Vali Saim Saffet Karahisarlı, Milletvekili Yücel Artantaş, Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Selçuk, Karakoyunlu Kaymakamı Ferhat Özen, İl Defterdarı Yaşar Kısa, Aralık Belediye Başkanı Muharrem Kumtepe, Tuzluca

Belediye Başkanı İsmet Yüce, iş adamı Caferali Taşbağ, belde belediye başkanları, il müdürleri ve basın mensupları katıldı.

(İA-İRT-OM-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title