Haberler

Azerbaycan'da Ezanın Hoparlörden Okunması Yasağına Tepkiler Sürüyor

Tüm Dünyada Yankı Uyandıran Azerbaycan'da Ezanın Açıktan Okunması Yasağına Tepkiler Sürüyor. Halk, Ezanının Yeninden Hoparlörden Okunması İçin Girişimler Başlattı.

Tüm dünyada yankı uyandıran Azerbaycan'da ezanın açıktan okunması yasağına tepkiler sürüyor. Halk, ezanının yeninden hoparlörden okunması için girişimler başlattı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakü Ejderbey Camii'nin dini rehberi Hacı Emrullah Babayev, "Son zamanlarda özellikle Türkiye ve İran basınında yer alan Azerbaycan'da ezanın yasaklandığı iddiaları gerçekleri yansıtmamaktadır. Ezanı kimse yasaklayamaz. Son günlerde devlet görevlileri resmi olmasa da ezanın hoparlörden değil canlı okunmasını tavsiye etti. Birkaç gün bu uygulamaya devam ettik; ancak halkın yoğun tepkisi üzerine tekrar hoparlörden okumaya başladık" dedi.

Basının halkın kafasını karıştırdığını söyleyen Babayev, "Ezanın hoparlörden verilmemesinin hiçbir sakıncası yoktur; namaz kılanlar için bu bir eksiklik değildir. Lakin ezanın hoparlörden verilmesi, kalbinde İslam nuru olup da namaz kılmayanlar için namazı hatırlatan bir vasıtadır. Ezan her zaman verilecektir ve ezanın okunması asla yasaklanamaz. Basın yayın organlarının halkın kafasını karıştıracak haberler yapmaya hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlerde, Azerbaycan'da ezanın hoparlörden okunmasının "halkı rahatsız ettiği" gerekçesiyle yasaklandığı belirtilmişti. 8.1 milyon nüfusa sahip Azerbaycan'ın büyük çoğunluğunu Şiiler oluşturuyor.

(MN-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title