Haberler

Azerbaycan Büyükelçisi, Kto'yu Ziyaret Etti

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için ortak bir takım çalışmalar yapılması gerektiği üzerinde duran KTO Başkanı Hiçyılmaz, "Dost ve kardeşimiz olan Azerbaycan'ın Türk iş adamlarına vize uygulaması bir anlam veremiyorum" sözlerine karşılık, Büyükelçi Bağırov da, "Türk kardeşlerimize vize uygulaması bir formalite, ülkemize girişlerde Türkler'e ayrıcalık tanıyoruz" diye konuştu.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Bağırov, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye geldi. Bağırov, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette, DEİK Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Cengiz Gül de hazır bulundu.

Ziyaret sırasında KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Azerbaycan'ın Türk iş adamlarına vize uygulamasını eleştirerek, "Dost ve Kardeş ülke Azerbaycan'ın Türk iş adamlarına vize uygulamasını anlamakta zorluk çekiyoruz. İki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi için görüşüm o ki, vizelerin kalkması lazım" dedi.

Hiçyılmaz'ın bu sözlerine üzerine Büyükelçi Bağırov, "O da olur, o da olur. Tabii vizelerin kalkması için bazı kanuni düzenlemeler yapılması gerekir. Ancak ticaretin gelişmesi için vize zaten bir engel değildir. Çünkü Azerbaycan'ın vize uygulaması, Türkler için tam değildir. Türk vatandaşları istediği anda, istediği yerden Azerbaycan'a giriş yapabilir. Türk vatandaşları parasız, pulsuz vizelerini alabilirler. Vize semboliktir, formalitedir. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin 3,5-4 milyar dolarda kalmasının sebebi vize değil, esas mesele, Türk ve Azeri iş adamlarının birbirlerinden haberinin olmamasıdır. Dün Konya'daydık, bugün Kayseri'deyiz. Her iki şehirdeki incelemelerimizde gördük ki, her iki ülkenin iş adamları birbirlerinin neler yaptıklarından habersizler, birbirlerini tanımıyorlar" ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından, KTO Başkanı Hiçyılmaz ziyaret anısına Büyükelçi Bağırov'a bir plaket verirken, Bağırov da Hiçyılmaz'a plaket ve kitapla karşılık verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Hiçyılmaz Azerbaycan Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title