Haberler

Az Alkmaar'ın Tek Korkusu Fenerbahçe Seyircisi

Geçtiğimiz Perşembe günü İspanya'da Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu'nda Sevilla'yı 63 ve 93. dakikalarda takım kaptanı olan Shota Arveladze'nin gollerleriyle 2-1 yenme başarısını gösteren AZ Alkmaar, dün döndüğü Hollanda'da yaptığı ilk açıklamasında Fenerbahçe ile eşleşmeyi değerlendirerek çekilebilecek en zor kuralardan bir tanesi olduğu vurgulandı.

Uzun yıllar Trabzonspor'un formasını giyen Shota Arveladze, AZ Almaar'lı taraftarlara seslenerek "Fenerbahçe seyircisi yüksek derecede fanatikler. İşimiz çok zor, evde oynayacağımız maçta stadyumu hınca hınç doldurup bize destek vermelisiniz" diyerek kendilerinden destek istedi.

Shota Arveladze, "Gruptaki en zor kurayı çektiğimizi düşünüyorum. İşimizin kolay olmayacağını şimdiden söyleyebilirim, çünkü Fenerbahçe seyircisi müthiş derecede fanatikler. Rövanş maçında Fenerbahçe ile oynayacağımız maçta, stadyum AZ Alkmaarlı seyirciler tarafından doldurulmalıdır. Güzel bir şehir olan İstanbul'da oynayacağımız ilk maçta da seyircilerimizin bizleri yalnız bırakmaması gerekir. Orada alabileceğimiz bir hasarı, kendi evimizde düzeltebilecek bir kapasiteye sahibiz" diyerek Fenerbahçe'yi eleyebileceklerini söyledi.

Defans oyuncusu Gijs Luirink, İstanbul'da oynananacak olan ilk maç için yaptığı değerlendirmede

"Fanatik seyircilerle dolu olan bir stadyumda futbol oynamak çok güzel bir şey. Fenerbahçe ile eşleşmek benim ilk tercihim değildi. Ama bu saatten sonra yapacak başka bir şey yok. İlk maçı deplasmanda oynayacak olmamız bizim için bir avantaj olabilir, çok zor bir kura" dedi.

UEFA kupasında grup lideri olarak Hollanda'ya dönen AZ Alkmaar, Hollanda Liginde yarın kendi evinde saat 14:30'da FC Groningen ile karşılaşacak. Kötü hava koşulları nedeniyle bugünkü antrenmanını salonda bir çalışma yaparak geçiren AZ Alkmaar, yarın oynanacak olan maç saatini beklemeye başladı.

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakibi AZ Alkmaar, Hollanda liginin dominant takımları AJAX, PSV Eindhoven ve Feyenoord'un arasında kendine yer edinmeye çalışıyor. Hollanda liginde 50 golle en çok gol atan takım unvanını elinde bulunduran AZ Alkmaar, 16 maçta topladığı 36 puanla, 46 puanlık PSV Eindhoven'ın altından ikinci sırada bulunuyor.

HOLLADA BASINI

AZ Alkmaar'ın Fenerbahçe ile eşleşmesine Hollanda basını da geniş yer verdi. Yazılı basında genel görüş, Fenerbahçe kurasının çekilebilecek en zor kura olması yönünde oldu. Şükrü Saraçoğlu Stadını 'Kadiköy Boğası' olarak niteleyen gazeteler, AZ Alkmaar'ın Kadıköy Boğalarına boğulmaması için çok efor sarf etmesi gerektiğini ve işlerinin kolay olmadığını yazdı.

AZ Alkmaar'ın UEFA Kupasında bir Türk takımı olan Kayserispor'u eleyerek yoluna devam ettiğini yazılarında belirten gazeteler, yine bir Türk takımı olan Fenerbahçe tarafından elenebileceği şansının yüksek olduğunu belirttiler.

Son oynanan UEFA kupasında AZ Alkmaar şu on birle mücadele etmişti: Ronald Waterreus, Gretar Steinsson (43. Gijs Luirink), Kew Jaliens, Barry Opdam, Tim de Cler, Demy de Zeeuw (55. Julian Jenner), David Mendes da Silva, Simon Cziommer, Rogier Molhoek (70. Stijn Schaars), Moussa Dembele, Shota Arveladze.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title