Haberler

Ayvazoğlu ve Güzel, Bronz Madalya Kazandı

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da Düzenlenen 54. Avrupa Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı Sporcularından Refik Ayvazoğlu ile İsmail Güzel Bronz Madalya Kazandı.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 54. Avrupa Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı sporcularından Refik Ayvazoğlu ile İsmail Güzel bronz madalya kazandı.

66 kiloda ilk kez (A) Milli Takım formasını giyen son 2 yılın Gençler Dünya Şampiyonu Refik Ayvazoğlu, ilk turda Yunanlı, 2. turda Çek, çeyrek finalde de Polonyalı rakiplerini yendikten sonra yarı finalde karşılaştığı Bulgar sporcuya hakem hataları sonucu yenilerek finale çıkamadı. Akşam seansında bronz madalya müsabakasına çıkan Refik Ayvazoğlu, Ermeni Arman Adıkyan'ı 2-1 (1-2, 3-1, 1-1) yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

120 kiloda mücadele eden geçen yılın Avrupa Şampiyonu ve dünya üçüncüsü İsmail Güzel de Türkiye'ye 2. bronz madalyayı kazandıran sporcu oldu.

İlk turda Sırp, 2. turda Ukraynalı, çeyrek finalde de Ermeni güreşçileri yenen İsmail Güzel, sabah seansındaki yarı final müsabakasında Çek rakibine yenilmekten kurtulamadı. Akşam seansında bronz madalya için mindere çıkan Güzel, Finlandiyalı Maitti Hamalainen karşısında son derece rahat bir müsabakadan sonra 2-0 (6-0, 3-1) galip gelmeyi başardı.

Milli takım sporcularından 55 kiloda Hüseyin Aygün ile 84 kiloda Nazmi Avluca ise sabah seansında elenmişlerdi.

Şampiyonada yarın 60 kiloda Uğur Tüfenk, 74 kiloda Şeref Tüfenk ve 96 kiloda Mustafa Çetinyürek mindere çıkacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title