Haberler

Ayvalık'ta Yanan Ormanlık Alan Böyle Görüntülendi! Yoksa Sabotaj mı?

Güncelleme:

Ayvalık'taki orman yangınında zarar gören bölge, havadan görüntülendi. Ayvalık Tabiat Parkı Sözcüsü Nebahat Dinler, yangının sabotaj olabileceği iddiasında bulundu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şeytan Sofrası mevkisinde önceki gün meydana gelen orman yangınında zarar gören bölge, havadan görüntülendi.

YANAN ALAN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Anadolu Ajansı'nın (AA) gerekli izinleri almasının ardından havadan yaptığı çekimlerde, yangının bölgede yol açtığı zararın boyutu görülüyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerin, Türkiye'nin en büyük tabiat parkları arasında yer alan bölgede tedbir amaçlı beklettiği görüldü.
TURİSTLER BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDU

Bu arada, bölgeye gelen turistlerin gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü duydukları bildirildi.

Öte yandan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi çalışmalar sürdürülüyor.
3 SAAT İÇİNDE 3 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRMÜŞTÜ

17 Ağustos saat 17.00 civarında başlayan orman yangınına, 2 amfibik uçak, 6 helikopter, 36 arazöz ve 3 dozer ile çok sayıda yangın söndürme ekibiyle müdahale edilmişti. 3 saat içinde kontrol altına alınan yangında 3 hektar alan zarar görmüştü.
SABOTAJ İDDİASI

Yangınla ilgili vahim bir iddia ise Ayvalık Tabiat Parkı Sözcüsü Nebahat Dinler ile Platformun Yürütme Kurulu Üyesi Erhan Çiftçi'den geldi. Dinler, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın Türkiye'nin yüz ölçümü olarak en büyük doğal sit alanı olduğunu hatırlatarak, parkın Ayvalık'ın en önemli hazinesi olduğunu savundu.

Dinler, "Tam da bu yangın, tabiat parkının en güzel alanlarından biri olan Cennet Koyu'nda yaşandı. Türkiye'de her doğal parkın giriş ve çıkışları Orman Müdürlükleri tarafından denetim altındadır. Tabiat Parklarında herkes elini kolunu sallayarak gezemez. Bu parklarda ateşle piknik yapılamaz. Herhangi bir patika yol açılamaz. Parktaki bitkiler toplanamaz. Hayvan otlatılamaz. Bunların hepsinin yönetmeliği var ancak uygulamaya geldiğinde bu konuda yeterli kontrol elemanlarının bulunmadığını görüyoruz. Ama Ayvalık Tabiat Parklarını koruması gereken Milli Parklar Müdürlüğünün Burhaniye'de olması da ayrıca düşündürücüdür" dedi.
"YANGIN BANA GÖRE ŞAİBELİ BİR YANGINDIR"

Yangının çıktığı alana gidip, yakından inceleyen Ayvalık Tabiat Parkı Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Erhan Çiftçi ise yangın alanından çok kötü duygularla ayrıldığını anlatarak, "Yangın çok geniş bir alanda etkili olmuş. 'can kaybı yok' diyorlar ama oradaki ağaçlar ve kuşların hepsi birer canlıydı. Yanan bölge Ayvalık'ın en güzel doğal ortamlarını içinde barındıran bir alandı. Gerçekten acı verici bir yangın. Yangının çıkış noktası deniz kıyısından uzak. Yani bir sigara izmariti ya da piknikçi ateşiyle başlamış olabilme ihtimali bana göre yok. Zaten o bölgede çoban ateşi de olmaz, çünkü bölgede hayvancılık yapılmıyor. Bu yüzden de yangın bana göre şaibeli bir yangındır" dedi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkının daha ciddi koşullarda koruma altına alınması gerektiğinin altını çizen Erhan Çiftçi, "Tabiat Parkımızı ziyaret edenler için ancak Alan Kılavuzları ile giriş serbest olmalı. Bunun dışında herkes bu parka canı istediğinde girememeli, ateş yakamamalı, mangal yapamamalı ve park asla yapılaşmaya açılmamalıdır. Tabiat Parkımızın korunmasını istiyoruz. Bunun dışına park alanı içerisinde bulunan binaların elektrik kablolarının tabiat parkının içerisinden geçmemesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Balıkesir Türkiye Ayvalık 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title