Haberler

Ayvalık'ta Asted, Trafik Eğitimlerini Sokaklara Taşıdı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) öncülüğünde, Ayvalık merkez, Küçükköy ve Altınova beldeleri, Ayvalık'a bağlı köy okullarında...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) öncülüğünde, Ayvalık merkez, Küçükköy ve Altınova beldeleri, Ayvalık'a bağlı köy okullarında yapılan trafik eğitimleri, sokaklara taşındı.

Önceki gün Ayvalık'ın trafiğe kapalı caddelerinden Talatpaşa'yı boydan boya stantlarla dolduran ASTED, ilçe, belde ve köylerde bulunan ilköğretim okullarında trafik ve ilk yardım seminerleri verdiği minik öğrenciler tarafından yapılan uyarı niteliği taşıyan resimleri sergiledi. Önceki gün, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz'ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürlüğüne Trafik Amirliği Şubesine ait bir motosikletli polisin de hazır bulunduğu sokak sergisinin açılışında, ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik trafik eğitimlerinde öğrendiklerini resimlerle yansıtan miniklerin çalışmalarını, sergiyi izleyen yetişkin bireylerin ibretle izledikleri dikkatlerden kaçmadı. Serginin yanı sıra caddeden geçmekte olan yetişkin ve çocuklara trafik kuralları konusunda bilgilerin verilmesi vatandaşlarca takdirle karşılanırken,

Ayvalık'taki ilköğretim öğrencilerinin çizdikleri resimlerin yanı sıra bol bol trafik uyarı afişlerinin de yer aldığı sergi ile ilgili görüşlerini aldığımız ASTED'in görme engelli Başkanı Namık Tuncel, amaçlarının ülke genelindeki engellilik oranının artmasındaki en büyük sebeplerden biri olan Trafik Kazalarına karşı toplumu bilinçlendirmek olduğunun altını çizdi.

2000'li yılların başlarında 8,5 milyon civarından olduğu belirtilen Türkiye'deki engelli kişi sayısının 2012 yılının ilk 5 ayında yapılan istatistiki verilere göre 12 milyon civarında seyrettiğini kaydeden Namık Tuncel, bu kapsamda ilçe geneliyle, belde ve köylerde ki ilköğretim okullarında, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nin destek verdiği semineri sürdürerek, seminer verdikleri okulların bahçelerine de Trafik Eğitim Parkurlarını konuşlandırmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

ASTED'in Ayvalık'ın merkezinde açtığı sokak sergisine vatandaşlarında oldukça ilgi gösterdikleri gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarımsaklı Balıkesir Küçükköy Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title