Haberler

Ayvacık-Taşova Yolu Yapılmayı Bekliyor

Samsun'un Ayvacık ilçesi ile Amasya'nın Taşova ilçesi arasındaki yolun 13 yıldır yapılmadığı belirtildi.

Samsun'un Ayvacık ilçesi ile Amasya'nın Taşova ilçesi arasındaki yolun 13 yıldır yapılmadığı belirtildi.

Yolun yapılmasıyla ilgili Ayvacık ilçesi Hapan Boğazı mevkisinde bir araya gelen vatandaşlar, burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Samsun Sivil Toplum Kuruşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Samsun'un ve Amasya'nın bu bölgede bir birine bağlanması için bu yolun yapılmasının önem taşıdığını söyledi.

İstanbul Amasya Samsun Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezai Güntav ise, 13 yıl önce yol yapımının planlandığını belirterek, "Bu yol bitirilirse sahile iniş 250 kilometreyi bulurken, 60-70 kilometre kısalacak ve bu sayede zamandan da kazanılmış olacaktır. Bu sadece Samsun, Amasya, Tokat'ı ilgilendirmiyor, İç Anadolu Bölgesi illerimizi de ilgilendiriyor. Böyle güçlü bir iktidar döneminde de bu yolun en kısa sürede bitirilmesini istiyoruz. Çünkü bu yol her anlamda bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır."

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ayvacık Amasya Samsun Taşova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title