Haberler

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncelleme:

Ayva reçeli tarifi

4 tane büyük ayva
Yaklasik 2 litre su
1 kilo seker
Yarim cay kasigi limontuzu

Hazirlanisi

Ayvalari soyun minik minik dograyin, limonlu suya atin. ayvalar bu sayede kararmaz.benim ayvarlarim soyup dograyinca tarttim tam 1 kilo 350 gr geldi.cekirdeklerini ayirin cay poseti yada temiz tülbente koyun..bu cekirdekler sayesinde recelin rengi kirmizi olacak ve kivamini vermede yardimci olacak.
Tencereye ayva su cekirdeklerini alalim.
Ocaga koyun yarim saat orta ateste pisirin.sekerini dökün. Orta ateste agir birsekilde receli pisirin.ara arada karistiralim.yaklasik 1 saat sonra rengi kirmizi olacaktir.
Kivamina bakmak icin kücük bir kaseye suyundan koyun buzluga atin.tamamen sogudumu kivamini göreceksiniz.recel sicakken sulu gözükür ama sogudumu gercek kivam ortaya cikacagi icin koyulasir.
Receliniz oldumu limon tuzu yoksa limon suyu koyun.5 dk daha ocakta tutup cekin.
Vakumliyacaksaniz sicak sicak kavonoza doldurun kapagini skca kapatin ters cevirin.bir gün sonra kavonuzu cevirin serin karanlik bir ortamda muhafaza edelim.bu sekilde 1 yil bile kalsa bozulmaz.
Receli hemen yiyecekseniz yada bir kac ay icinde tüketilecekse, receli tencerede sogumasini bekleyin sonrada kavonoza dolduralim.kapagini kapatip buzdolabinda muhafaza edelim.

Kaynak: Youtube / Kadın

Instagram Yemek Tarifi Kadın Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title