Haberler

Ayto Başkanı Dokuzlu'dan Destek Talebi

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, il genelinde özellikle turizm ve jeotermal alanındaki firmaların desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, il genelinde özellikle turizm ve jeotermal alanındaki firmaların desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Dokuzlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzde 49'luk alanında tarım yapılan ilin her açıdan tarıma elverişli olduğunu, kentten çeşitli ülkelere bir çok ürünün ihraç edildiğini kaydetti.

Son 5 yıldır AYTO'ya kayıt olan işletmelerin envanterlerine bakıldığında sermaye tahsisi gerektirmeyen hizmet sektörü işletmelerinde bir artış olduğunu ifade eden Dokuzlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aydın turizmden gelir elde eden ilk 5 şehir içerisindedir. Kuşadası'ndan deniz yolu ile giriş yapan turist sayısında ilk sırada yer alıyoruz. Deniz yoluyla girişte turistlerden alınan ayak bastı parası olarak bilinen harcın ve yolcu getiren gemilerin ödedikleri liman vergilerinin düşürülerek sektörün desteklenmesi gerekmektedir. Öz kaynağımız jeotermal enerjinin, seracılık, termal turizm ve kentsel ısınmada kullanımının önünün açılması gerekmektedir. Ucuz ve temiz bir enerji olan jeotermal kaynakların devreye alınması, ilimizin ve ülkemizin gelişiminde önemli bir faktör olup Aydın jeotermal kaynaklarının sayısı ve kalitesi bakımından ülkemizin en önde gelen ilidir. Jeotermal enerji politikası oluşturulmalı ve jeotermal kullanımı teşvik edilmelidir."

Aydın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nin hemen hemen dolduğunu, Ortaklar OSB'de son zamanlarda ciddi yatırımlar başladığını ifade eden Dokuzlu, Sevilen Şarapları'nın Ortaklar'daki yatırımını tamamladığını, Ülker'in de bir yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Dokuzlu, Aydın'da proje kültürünün yerleşmeye başladığını, çeşitli bireysel girişimci ve işletmenin destek programlarından faydalandığını kaydetti.

AYTO tarafından geliştirilen Aydın ürünleri tanıtım tırının faaliyetlerine önümüzdeki günlerde başlayacağını sözlerine ekledi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title