Haberler

Aysel Tuğluk'a "Sayın Öcalan" Soruşturması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Aysel Tuğluk Hakkında, "Suç ve Suçluyu Övme" Suçundan Soruşturma Başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Aysel Tuğluk hakkında, "suç ve suçluyu övme" suçundan soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Aysel Tuğluk'un bazı basın organlarında yayınlanan "Öcalan için 'sayın' ifadesini kullanmaya devam edeceğiz" sözleri üzerine soruşturma başlattı. Savcılığın, soruşturma kapsamında bazı basın organlarından Tuğluk'un yaptığı açıklamanın görüntülerini isteyeceği bildirildi.

Tuğluk'un, dava açılması durumunda, Türk Ceza Kanunu'nun "suç ve suçluyu övme" suçunu kapsayan 215. maddesinden 3 yıl hapis istemiyle yargılanacağı öğrenildi.

(AŞ-AŞ-OMR-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title