Haberler

Aysel Alver'in "Melezlik" Sergisi Açıldı

Sanatçı Aysel Alver'in "Melezlik" adlı heykel sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Sanatçı Aysel Alver'in "Melezlik" adlı heykel sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi'ndeki açılış töreninde AA muhabirine açıklama yapan Alver, sergide kağıt hamuru ve kolaj tekniğiyle yapılmış 10 eserinin yer aldığını söyledi.

Alver, eserlerin farklı zamanlarda yapıldığını belirterek, "Hepsinin ortak bir özelliği var, melezlik. Onlar aynı zamanda benim düş ürünlerim. Dolayısıyla burada, artık benim kendi düşümü bu şekilde nesneleştirmem ve 'Onlar gerçek mi soyut mu?' sorusu üzerinden melezlik anlamında bir geliş, gidiş var." dedi.

Her eserin ayrı hikayesi olduğuna dikkati çeken Alver, şöyle devam etti:

"Bir de grup eserler var. Mesela yarı hayvan, yarı insan dediğim bir çeşit mutasyon geçirmiş figürler var. Kendi içinde, 'günün menüsü' dedim onlara. Benim için insan yediğine benzer. En çok neye yönelik bir tüketimimiz varsa, o bizi biz yapan şeydir aslında. Dolayısıyla tükettiğimiz şey, bize rengimizi, karakterimizi ciddi anlamda etkileyen bir etki bırakıyor ve dolayısıyla onlara günün menüsü dedim. Bunlara 'sıfır beden' ve 'oynama' gibi isimler verdim."

Alver, sergide yer alan tavşan figürlü heykeli ise "Bu eserlerle birlikte aslında ben oyun oynamaya başladım. Heykellerim, benim oyun alanım oldu ve onu, yaşadığım şehir Mardin'de gezdirip, fotoğraflarını çekip, onun hatıralarını, belleklerini oluşturdum. Aslında bu heykel benim yaşadığım yeri de bir düş alanına çevirmeme sebep oldu. Dolayısıyla bu galeri de bir çeşit düş alanı." ifadeleriyle açıkladı.

Sergi, 17 Mart'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ziraat Bankası Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title