Haberler

Aynı Aileye İkinci Acı

İzmir'in Menemen İlçesi'ne bağlı Hasanlar Köyü'nde 20 yaşındaki Hasan Kazak, Gediz Nehri'nde yağmur nedeniyle yükselen suların altında kalan köprüden geçerken, yönetimindeki traktörün devrilmesi sonucu suda kayboldu.

İzmir'in Menemen İlçesi'ne bağlı Hasanlar Köyü'nde 20 yaşındaki Hasan Kazak, Gediz Nehri'nde yağmur nedeniyle yükselen suların altında kalan köprüden geçerken, yönetimindeki traktörün devrilmesi sonucu suda kayboldu. Hasan Kazak'ın ablası Teğmen Ceyda Kazak'ın da 4 yıl önce Balıkesir'deki trafik kazasında yaşamını yitirdiği belirlenirken, eşi Mehmet Kazak ile nehir kenarına oturup umutla oğlunun kurtarılmasını bekleyen anne Şefika Kazak, "Ben kızımın mezarına gidip, 'Allah'ım beni ona kavuştur' diyordum. Ama o kardeşini çağırmış, bu acıya nasıl dayanacağım" diye ağıt yaktı.

Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında Menemen İlçesi'ne bağlı Hasanlar Köyü sınırlarında kalan Gediz Nehri'nde meydana geldi. Sabah saatlerinde Hasan Kazak, babası Mehmet, annesi Şefika ve kendisiyle aynı adı taşıyan dedesi Hasan Kazak'la, tarlalarında çalışmak üzere traktörle yola çıktı. Genç adam, son yağmurların ardından debisi yükselen nehir sularının altında kalan ve yerini tahmin ettiği demir köprüden karşıya geçmek istedi. Nehrin ortasına geldiği sırada, köylülerin 12 yıldır kullandığı demir köprü üzerindeki traktör bira nda sulara gömüldü. Traktörde bulunan anne, baba ve dede kendi imkanlarıyla kurtuldu. Ancak traktörü kullanan Hasan Kazak, sulara kapıldı. Arama çalışmaları yetersiz kalan aile, köylülerden yardım istedi ancak bir sonuç elde edilemedi. Bunun üzerine jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü ve itfaiyeden yardım istendi. Balık adamlar, nehir sularında kaybolan Hasan Kazak'ı bulmak için zodyak botlarla çalışma başlattı.

TEĞMEN ABLA DA KAZADA ÖLMÜŞ

Tarla yolunda geçirdikleri kazada kaybolan Hasan Kazak'ın ablası Teğmen Ceyda Kazak da, görev yaptığı Balıkesir'de 2008 yılında trafik kazasında 3 teğmen ve bir üniversite öğrencisiyle birlikte yaşamını yitirmişti. Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda kurs görürken arkadaşlarıyla kaza yapan kızı Teğmen Ceyda Kazak'ı yitiren anne Şefika ve baba Mehmet Kazak, nehir kenarında oturup umutla geride kalan tek evlatları Hasan Kazak'ın kurtarılmasını bekledi. Bu sırada eşine sarılarak gözyaşı döken Şefika Kazak'ın, "Oğlum gözlerimin önünde sulara kapıldı. Ben sulara dayandım sen niye dayanamadın Hasan'ım. Kızım Ceyda gitti. Onun mezarına gidiyordum, sen de ölürsen ben mezarlığa nasıl giderim? Ben kızımın mezarına gidip, 'Allah'ım beni ona kavuştur' diyordum. Ama o kardeşini çağırmış, bu acıya nasıl dayanacağım" diye ağıt yakması yürek dağladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Şube Müdürlüğü ve AKS 110 ekiplerinin balık adamları, nehrin kilometrelerce uzunluğundaki bölümünde arama çalışmalarını sürdürüyor. - İzmir / Menemen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasanlar Menemen İzmir Gediz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title