Haberler

Aynı Adreste 6'ncı Kez Kumar Baskını

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği, Yapılan Bir İhbar Üzerine, Daha Önceden de 5 Kez Baskın Yapılan Bir İşyerini Yakın Takibe Aldı. Etiler Nispetiye Caddesi No:50'de Dalmaz Center'da Faaliyet Yürüten ve Özak Oyun Makinaları, Ekipmanları San. Dış.tic.lmtd.şti.'ne Ait Teşhir Salonuna Gelip Gidenler Kontrol Altına Alındı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği, yapılan bir ihbar üzerine, daha önceden de 5 kez baskın yapılan bir işyerini yakın takibe aldı. Etiler Nispetiye Caddesi No:50'de Dalmaz Center'da faaliyet yürüten ve Özak Oyun Makinaları, Ekipmanları San. Dış.Tic.Lmtd.Şti.'ne ait teşhir salonuna gelip gidenler kontrol altına alındı.

Uygun zaman tesbit edildiğinde baskın yapıldı. Ancak kapıda durduğu ve ellerinde telsiz bulunduğu belirtilen iki kişinin kapıyı açmadığı, hatta bu işyerinde çalıştıklarını inkar ederek olay yerinden ayrıldıkları ileri sürüldü. Bunun üzerine getirilen çilingir ile kapının açılması üzerine içeri giren polisin, salon içerisinde büyük bir koşuşturmacayla karşılaştığı öğrenildi.

İçeride bulunanların, kumar pul ve oyun kağıtlarını odalara gizlemeye, oyun makina ve masalarının yanlarında bulunan sandalye ve koltukların da bulundukları yerden kaldırılmaya çalıştıkları öne sürüldü.

Salonda bulunan 3 rulet maması, 8 adet black-Jack masası ve poker masaları ile çok sayıda oyun pulu ve kağıdına el konuldu. Ayrıca dışarıda bekleyen 2 görevli ile haberleşmede kullanıldığı öne sürülen 3 adet telsiz ve bir bilgisayar kasasına da el konuldu.

Firma tarafından imal edilen kumar makina, masa ve ekipmanlarının teşhir salonu olarak faaliyet yürütmesinin ardında kumar oynatıldığı gerekçesi ise salonda bulunan işletme sahibi ve firma ortağı Cengiz Kaya ile 5'i görevli, 21 kadın ile 49 erkek müşteri gözaltına alındı. Yasa gereği 68 kişi, ifadelerine başvurulduktan sonra polis tarafından serbest bırakılırken, işletme sahibi Cengiz Kaya'nın da çıkartıldığı İstanbul Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Dalmaz Center'da kumarı önmele amacıyla gerçekleştirilen 6 operasyonda da işyeri sahibinin Sanayi ve Ticaret Odası'nda Kumar alet ve masası üretmek konusunda izinleri bulunduğunu söyledikleri öne sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title